Στα «σκαριά» το πρώτο «αστεροσχολείο» στα Ανώγεια

Πολιτισμός
Στα «σκαριά» το πρώτο «αστεροσχολείο» στα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οραματίζονται σχολείο παρατήρηση των άστρων στους πρόποδες του Σκίνακα

Είναι πολύ κοντά ώστε ένα ιδιαίτερο έργο να γίνει πραγματικότητα. Ο λόγος για την δημιουργία ενός ιδιότυπου σχολείου παρατήρησης των άστρων στους πρόποδες του Ψηλορείτη και συγκεκριμένα στο στην περιοχή του αστεροσκοπείου στον Σκίνακα. 

Η πρόταση για την δημιουργία ενός «αστεροσχολείου» στα Ανώγεια  βρίσκεται ήδη στο «μικροσκόπιο» της αρμόδιας επιτροπής, με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη να εκφράζει στην ΚΡΗΤΗ TV την πεποίθησή του ότι τελικά η επιτροπή θα ανάψει το πολυπόθητο «πράσινο φως».

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Ανωγείων η πρόταση που κατατέθηκε το προηγούμενο διάστημα και εντάχθηκε στην μεγάλη λίστα των έργων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ήταν κάτι παραπάνω από συμβολική, μιας και η δημιουργία του «αστεροσχολείου» -προϋπολογισμού 980 χιλιάδων ευρώ- αφορά στο μέλλον του τόπου του. 

Πέρα όμως από το «αστεροσχολείο» στον Σκίνακα, η δημοτική αρχή Ανωγείων έχει καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μία ακόμα πρόταση που αφορά στον προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοτικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News