Βράβευση για καταγραφή και συγγραφή κρητικών παραμυθιών στους Αποστόλους

Πολιτισμός
Βράβευση για καταγραφή και συγγραφή κρητικών παραμυθιών στους Αποστόλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για το παραμύθι στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη

Εκδήλωση – βράβευση των διακριθέντων στην καταγραφή κρητικών παραμυθιών και στη συγγραφή νέων παραμυθιών στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, του Δ.Ο.Π.Α.Π και του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, 

Η εκδήλωση για το παραμύθι στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη και η βράβευση των διακριθέντων στους διαγωνισμούς θα πραγματοποιηθεί στους Αποστόλους  στις 3 Ιουλίου 2021 στην αυλή του πολιτιστικού συλλόγου και ώρα 17.00. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης έχει κάνει ο Βασίλης Δαμιανάκης.

Ο Αριστοφάνης Χουρδάκης υπήρξε ο μεγάλος παραμυθάς της Κρήτης που κατέγραψε και διέσωσε τον πλούτο αυτόν σε 21 βιβλία, εκ των οποίων 15 συλλογές παραμυθιών που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη.

Στη τοπική λαογραφία έχουν διασωθεί πλήθος από τις μικρές συμπυκνωμένες ιστορίες του λαού μας που αφηγήθηκαν γιαγιάδες και παππούδες, τα παραμύθια. Η αξία τους παραμένει διαχρονική, αναλλοίωτη, αμετάβλητη, κάτι το οποίο σήμερα αποδεικνύεται επιστημονικά.

φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News