Χανιά: Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας

Πολιτισμός
Χανιά: Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξιστόρηση των γεγονότων της επανάστασης μέσα από την γαστρονομία

Μια πρωτότυπη έκθεση απεικόνισης της πορείας της ελληνικής επανάστασης μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας εγκαινιάστηκε Τη έκθεση διοργανώνει ο ελληνογαλλικός σύλλογος Χανίων υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 ενώ στα εγκαίνια ο γνωστός γαστρονόμος Ηλίας Μαμαλάκης

Συνθέσεις του Ιωσήφ Πετρώφ με βρώσιμα υλικά, αποτυπωμένες από τον φωτογραφικό φακό του Διογένη Παπαδόπουλου και παραταγμένες σαν αγωνιστές σε θέσεις μάχης, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να ρίξει …μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας.

Την πρωτότυπη  έκθεση που εγκαινιάστηκε  στο Μεγάλο Αρσενάλι , στο παλιό λιμάνι των Χανίων. διοργανώνει ο ελληνογαλλικός σύλλογος Χανίων με την πρόεδρο του Στέλλα Κουτσουπάκη να δίνει μέσα από δικό της κείμενο στους δημιουργούς το έναυσμα για να συνθέσουν και να αφήσουν την τέχνη τους να μιλήσει.

Προσκεκλημένος της βραδιάς των εγκαινίων, ο γαστρονόμος Ηλίας Μαμαλάκης που μίλησε για τους ιδιαίτερους συμβολισμούς που μπορεί να αποδώσει η γαστρονομία.

Την έκθεση ντύνει με τη μουσική του ο Πάνος Γιαμπουλντάκης.

Το 21ο έργο που φιλοξενείται στο Μεγάλο Αρσενάλι έχει την πινελιά του κοινού και φυσικά έχει χρώμα και γεύση γαστρονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News