Χανιά: «Δημιουργείται άξονας πολιτισμού από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Αρχαία Απτέρα»

Πολιτισμός
Χανιά: «Δημιουργείται άξονας πολιτισμού από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Αρχαία Απτέρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δ. Φραγκάκης: Τα Χανιά ανεβαίνουν σε ακόμα μεγαλύτερο πολιτιστικό επίπεδο

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Φραγκάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από την Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελένη Παπαδοπούλου σχετικά με τα έργα και τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό από την Υπηρεσία.

 Παράλληλα, συζήτησαν και με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη σχετικά με τις δράσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, ενόψει της έναρξης λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Ειδικότερα, στον Γενικό Γραμματέα παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, η ανασκαφική δραστηριότητα στην Αρχαία Απτέρα, καθώς και η αξιοποίηση και περαιτέρω ανάδειξη του χώρου το επόμενο διάστημα. Ο κ. Φραγκάκης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες στην αρχαία Λισσό και τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να αναδειχθεί αυτός ο εξαιρετικά σημαντικός αρχαιολογικός χώρος του νομού Χανίων. Επίσης ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των μελετών για τα Νεώρια και για τις προτεινόμενες χρήσεις τους, τις μελέτες πλακόστρωσης και σκιαδίων του Ενετικού Λιμένα Χανίων, στο μέρος που αφορά την αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χανίων. Τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με την συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε μέχρι πρότινος το αρχαιολογικό μουσείο, επί της οδού Χάληδων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και είχα συνάντηση με την κ. Ελένη Παπαδοπούλου και στελέχη της Εφορείας με αντικείμενο συζήτησης τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο νομό μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για το χρόνο τους και την πολύ λεπτομερή ενημέρωση και να ευχαριστήσω επίσης τον κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη για την παρουσία του και την σημαντική συμβολή του στην συζήτηση.

Τα Χανιά ανεβαίνουν σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο με τον άξονα πολιτισμού, ο οποίος δημιουργείται από δύο ισχυρούς πόλους πολιτισμού, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Αρχαία Απτέρα. Και χαίρομαι γιατί πολύ σύντομα, θα λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέροντας στους επισκέπτες μας μία εξαιρετική εμπειρία η οποία θα ενισχύσει, ανάμεσα στα άλλα, την εξωστρέφεια, αλλά και το τουριστικό μας προϊόν. Η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του τουρισμού μας είναι ζητούμενο στην μετά-covid εποχή και έργα, όπως αυτά που πραγματοποιούνται στα Χανιά σε αυτόν τον τομέα, θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΕΟΤ θα είναι αρωγός στις προσπάθειες προβολής αυτών των προσπαθειών και θα συμβάλλει στην ενίσχυση αυτής της νέας εικόνας προς το εξωτερικό, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Η αξιοποίηση και η προβολή του πολιτιστικού αποθέματος, άλλωστε, είναι προτεραιότητα για τον Οργανισμό και κλειδί για την ανάκαμψη του τουρισμού μας το επόμενο διάστημα». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News