Πολιτισμός

Έκθεση: «Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας»

Εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής) εμπνευσμένες από την Επανάσταση του ΄21

Ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Μια ματιά στο΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας» παρουσιάζει ο Ελληνο - Γαλλικός Σύλλογος Χανίων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων:

Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής) εμπνευσμένες από ένα ελεύθερο κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη, σχετικό με την Επανάσταση του ΄21.

Πρόκειται για 21 καλλιτεχνικές δημιουργίες, που φωτογράφισε ο Διογένης Παπαδόπουλος, τοποθετημένες  σε  «στρατιωτική παράταξη».

Στην αίθουσα θα ακούγεται σε λούπα το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση από τον συνθέτη – πιανίστα, Πάνο Γιαμπουλντάκη.

Σε έναν πίνακα θα είναι σχεδιασμένος ο αριθμός 200, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αφήσει την σκέψη του ή ένα σχέδιο της έμπνευσής του.

Η έκθεση ξεκινά στις 16 Ιουνίου 2021, στις 19.30, με προσκεκλημένο τον γαστρονόμο, Ηλία Μαμαλάκη, και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.). Την επιμέλεια έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος - Ιστορικός τέχνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια