Πολιτισμός

Διάκριση για τον Σταύρο Φωτάκη και το ποίημα για τον Καπετάν Μητροφάνη

Σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης στην ελληνική γλώσσα

Διάκριση για τον στιχουργό Σταύρο Φωτάκη και το ποίημα για τον Ήρωα της Επανάστασης του 1821 αρματωλό Καπετάν Μητροφάνη.

Με την ευκαιρία της Επετείου «’21 - 200 χρόνια μέσα στην Επανάσταση - Ελλάδα 2021» το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό ποίησης στην ελληνική γλώσσα με ελεύθερη επιλογή θέματος – εμπνεύσεως, από τα κίνητρα της Ελληνικής Επανάστασης και της εθνικής ζωής μέσα στα 200 χρόνια του ελεύθερου κράτους.

Σύμφωνα με τον επίτιμο Πρόεδρο Συλλόγου Κρητών Στιχουργών Γιώργη Λέκκα:

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε με την αιγίδα της Τιμητικής Επιτροπής των Επετειακών Πολιτιστικών Εορτών του EUARCE και την τιμητική συνεργασία του αμερικανικού ομογενειακού οργανισμού Αμερικανο-ελληνικό Ίδρυμα Δυτικής Πενσυλβάνια (AHFWP)-Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείο της Παράδοσης, της Αμερικανικής Εταιρείας Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) – Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών Πανεπιστημίου Pittsburgh (USA) και του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (A.I.C.L. Paris).

Πολυμελής Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής αποτελούμενη από διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων, επέλεξε τα καλύτερα ποιήματα, από πλήθος συμμετοχών που υποβλήθηκαν, από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

Μεταξύ των διακριθέντων συμπεριλαμβάνεται και το ποίημα που στιχούργησε και απέστειλε, για τον Ήρωα της Επανάστασης του 1821 αρματωλό Καπετάν Μητροφάνη, ο φίλος στιχουργός Σταύρος Φωτάκης. Για το ποίημά του αυτό του απονεμήθηκε Συγχαρητήριο Δίπλωμα. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την ιδιαίτερα σημαντική αυτή Διεθνή διάκριση, αλλά και για την όλη ευαισθησία που τον διακρίνει απέναντι σε ήρωες της πατρίδας μας που τείνουν να ξεχαστούν και ο Στρατηγός ε.α. φροντίζει για το αντίθετο, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί στοιχειώδες χρέος όλων μας.

φωτογραφία pexels

 

                 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια