Πολιτισμός

59 φωτογραφικά τεκμήρια για τη Μάχη της Κρήτης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Θα προβάλλεται σε επιλεγμένες οθόνες του αεροδρομίου Αθηνών ως τις 31 Οκτωβρίου

«Φίλοι και Συμπολεμιστές – Φόρος τιμής στους δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν ανάμεσα στους Αυστραλούς και τους Έλληνες στη Μάχη της Κρήτης», ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την οποία συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και του Πρέσβη της Αυστραλίας κ. Αθανάσιου Σπύρου.

Μέσα από 59 μοναδικά φωτογραφικά τεκμήρια από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου της Αυστραλίας, η έκθεση επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στη συμμετοχή των Αυστραλών στρατιωτών στη συμμαχική εκστρατεία στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 1941 και καταλήγοντας στη Μάχη της Κρήτης.

Η Μάχη της Κρήτης κατέχει εξέχουσα θέση στη κοινή πολεμική ιστορία της Αυστραλίας και της Ελλάδας και συμπυκνώνει τον πυρήνων των κοινών αξιών των δύο χωρών, την ακλόνητη αφοσίωση τους στην Ελευθερία.

Η έκθεση φιλοξενείται στο επίπεδο των αφίξεων και θα προβάλλεται σε επιλεγμένες οθόνες του αεροδρομίου Αθηνών ως τις 31 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια