Με την πρωτότυπη όπερα «Καπετάν Μιχάλης» , ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης στα Χανιά

Πολιτισμός
Με την πρωτότυπη όπερα «Καπετάν Μιχάλης» , ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έργο αντανακλάται το αιώνιο πάθος των Κρητών για την ελευθερία

Με την παραγωγή και προβολή της πρωτότυπης όπερας «Καπετάν Μιχάλης» του Δημήτρη Μαραμή, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο, εμβληματικό, έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ανακοινώθηκε στα Χανιά, η κορυφαία καλλιτεχνική πρόταση της περιφέρειας Κρήτης για τους πανελλήνιους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Η παραγωγή αποτελεί την κύρια συνδιοργάνωση της περιφέρειας Κρήτης με τους τέσσερις μεγάλους δήμους του νησιού, ενώ όπως τονίστηκε ο «Καπετάν Μιχάλης» του Δημήτρη Μαραμή είναι μια πρωτότυπη παραγωγή, βασισμένη σε ένα από τα πιο σημαντικά και πιο «επαναστατικά» έργα του Νίκου Καζαντζάκη, στο οποίο αντανακλάται το αιώνιο πάθος των Κρητών για την ελευθερία. 

Το έργο του Δημήτρη Μαραμή, που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», είναι σύγχρονη λαϊκή όπερα σε δύο Πράξεις, για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα. Η σκηνοθεσία είναι της Έφης Θεοδώρου, οι στίχοι των χορικών είναι του Σωτήρη Τριβιζά και συμμετέχει η συμφωνική ορχήστρα νέων Κρήτης - δήμου Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Το έργο, όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και στους τέσσερις δήμους της Κρήτης και θα συνεχίσει το ταξίδι του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο εξωτερικό, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News