Με το τραγούδι «ELLAS 21», η Μόνικα τιμά την Ελληνική Επανάσταση

Πολιτισμός
Με το τραγούδι «ELLAS 21», η Μόνικα τιμά την Ελληνική Επανάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό είναι το τραγούδι που έγραψε για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

«Με ένα τραγούδι πως να σε τιμήσω, με μία γιορτή δεν είναι αρκετό. Την ίδια σημαία εγώ ανεμίζω, κι ευγνώμων ελεύθερος ζω! Με ένα τραγούδι για την Ελλάδα μου! Αυτός είναι ο τρόπος που μπορώ να εκφραστώ αληθινά», γράφει η Μόνικα.

Με το νέο αυτό τραγούδι τιμά την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το τραγούδι συνοδεύεται οπτικά από τον πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά, έργο εμπνευσμένο από την πολιορκία του Μεσολογγίου.

Το τραγούδι με τίτλο «ELLAS 21», σε μουσική δική της και στίχους Σταύρου Ξενίδη, δημοσιοποίησε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενο από ένα ιδιαίτερο προσωπικό μήνυμα.

«Σήμερα ξύπνησα νωρίς το πρωί για να δω τη παρέλαση μαζί με τη κορούλα μου. Πληθώρα συναισθημάτων ξεδιπλώνονται μέσα μου. Συγκινούμαι. Υπερηφάνεια, ηρωισμός, αυτοθυσία που ρέει στο αίμα των Ελλήνων. Γλυκιά μου Ελλάδα, να ξέρεις πως όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη κάθε μάχη που τα παιδιά σου δίνουν και κερδίζουν…Είσαι μια ευλογημένη χώρα κι εμείς όλοι τυχεροί που βρεθήκαμε στην αγκαλιά σου» γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Με ένα τραγούδι πως να σε τιμήσω, με μία γιορτή δεν είναι αρκετό. Την ίδια σημαία εγώ ανεμίζω, κι ευγνώμων ελεύθερος ζω!. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ αληθινά να εκφραστώ… Με ένα τραγούδι για την Ελλάδα μου!»

Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι πλαισιώνεται οπτικά από το έργο του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου». Πρόκειται για έναν πίνακα που φιλοξενείται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπορντώ και απεικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MoniKa (@monika_music)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News