25η Μαρτίου: Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ

Πολιτισμός
25η Μαρτίου: Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε την Πέμπτη, 25 Μαρτίου, η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μελόης κ. Αιμιλιανό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Κρικέλης, ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έκανε λόγο για διπλή εορτή, της ελευθερίας από τη δουλεία του διαβόλου με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και του λυτρωμού του ελληνικού Γένους από την τουρκική σκλαβιά. "Ελευθερία πνευματική, αλλά και ελευθερία εθνική εορτάζουμε σήμερα", υπογράμμισε και ευχήθηκε: "Ο Θεός να μας αξιώνει να εορτάζουμε με υπερηφάνεια αυτές τις ημέρες, δοξολογώντας Τον που μας χάρισε την πνευματική αναγέννηση, αλλά και τιμώντας τους Ήρωες του '21 οι οποίοι μας χάρισαν με το αίμα τους την ελευθερία".

Σημειώνεται ότι ο επίσημος εορτασμός της εθνικής επετείου στο Σύδνεϋ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Μαρτίου. Στις 10 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν, και εν συνεχεία, στη 1 μ.μ., στο Κενοτάφιο του Martin Place, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους Αυστραλούς επισήμους, από τις ελληνικές και κυπριακές διπλωματικές αρχές, και από τους προέδρους των ομογενειακών Συλλόγων και Αδελφοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News