Η Εθνική Πινακοθήκη «αναγεννήθηκε» - Τα σπουδαία έργα τέχνης πήραν την θέση τους

Πολιτισμός
Η Εθνική Πινακοθήκη «αναγεννήθηκε» - Τα σπουδαία έργα τέχνης πήραν την θέση τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα υποδεχθεί συμβολικά τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χώρα μας στην διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821

Οι σκαλωσιές φεύγουν, τα σπουδαία έργα τέχνης πήραν τη νέα θέση τους . Το εντυπωσιακό, ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης είναι επιτέλους έτοιμο και την Τέταρτη 24 Μαρτίου θα υποδεχτεί τους επίσημους προσκεκλημένους της χωράς μας , που θα έρθουν στην Ελλάδα, τιμώντας τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση.

Το βράδυ εντυπωσιακά φωτισμένη η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery , στολίζει την πόλη της Αθήνας .

Διπλάσιες αίθουσες, γυάλινες προσόψεις, σύγχρονα εργαστήρια συντήρησης, υπόγεια, μεγάλοι χώροι περιοδικών εκθέσεων και ένα κέντρο ψηφιακής πληροφόρησης . Το μουσείο αποκτά πρόσθετους εκθεσιακούς χώρους, σύγχρονες αποθήκες έργων τέχνης, αμφιθέατρο 235 θέσεων, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αυτή είναι η νέα εικόνα της Εθνικής Πινακοθήκης .

Οι τελευταίες εργασίες και οι τεχνικές λεπτομέρειες στο νέο κτηριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, προχωρούν με γοργό ρυθμό.

Ένα σύνθετο και δύσκολο έργο, το οποίο ξεκίνησε το 2011, οδεύει στο τέλος του.

Η νέα Εθνική Πινακοθήκη τελικά ολοκληρώθηκε με δωρεά ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ και την προσθήκη της Πτέρυγας «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Χάρη στις παρεμβάσεις που υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Πάνος Γραμματόπουλος, Χρήστος Πανουσάκης και Διονύσης Βασιλόπουλος, η νέα Πινακοθήκη είναι ένα ακόμη αρχιτεκτονικό κόσμημα για την Αθήνα.

Η Εθνική Πινακοθήκη, στις 24 Μαρτίου 2021, συμβολικά θα υποδεχθεί τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χώρα μας στην διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες .

Ο χώρος έχει αναβαθμιστεί πλήρως και έχει πλέον υπερδιπλάσιο εμβαδόν σε σχέση με το παλιό κτίριο, που ξεπερνά τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα.

Η Εθνική Πινακοθήκη, , στεγάζεται πλέον, σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο.

Η περιήγηση στις αίθουσές της εξελίσσεται σε μια μοναδική εμπειρία αναβίωσης της σύγχρονης ιστορίας μας , μέσα από θαυμάσια έργα.

Παράλληλα, η πανοραμική θέα της πόλης συμπληρώνει την αισθητική απόλαυση του επισκέπτη.

Ο άνθρωπος-κλειδί για την νέα εικόνα του κτηρίου ήταν η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης , η καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Από την αρχή της θητείας της έχει μοιραστεί τη φιλοδοξία και το όνειρο της, τονίζοντας: «Θέλω η Εθνική Πινακοθήκη να γίνει το σπίτι όλων των Ελλήνων».

(Φωτογραφίες IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News