Νέα ηγουμένη στην Ιερά Μονή Παλιανής, η μοναχή Θεολογία

Πολιτισμός
Νέα ηγουμένη στην Ιερά Μονή Παλιανής, η μοναχή Θεολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ηγουμένη στην Ιερά Μονή Παλιανής

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παλιανής εξέλεξε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, την Οσιωτάτη μοναχή Θεολογία Βουλγαράκη, νέα ηγουμένη της Μονής.

Η εκλογή της νέας ηγουμένης πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του εσπερινού και μετά από κοινή προσευχή του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου Βερνιδάκη και των μοναζουσών, όπως ορίζουν οι εκκλησιαστικοί νόμοι.  

Η Οσιωτάτη μοναχή Θεολογία Βουλγαράκη εξελέγη παμψηφεί ως νέα καθηγουμένη, παίρνοντας το τιμόνι της παλαιότερης γυναικείας ιστορικής Ιεράς Μονής της Κρήτης, όπως μεταδίδει το e-mesara.gr.

Η νέα καθηγουμένη Θεολογία, γεννήθηκε στον Πύργο Μονοφατσίου από χριστιανική οικογένεια.

Ο κατά σάρκα αδερφός της, Αρχιμ. Παρθένιος Βουλγαράκης, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας Μεσσαράς, αποτέλεσε και αποτελεί ωροδείκτη στην πνευματική ζωή της.

Από τα νεανικά της χρόνια, αφιέρωσε τη ζωή της στο μοναστήρι της Παλιανής, ασκούμενη τις αρετές της μοναχικής πολιτείας.

Ταπεινή, φιλόθεη, φιλομόναχη, φιλακόλουθη και διακριτική μοναχή αλλά και τόσο αγαπητή στις γηραιές μοναχές, που της εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση της μοναχικής τους πολιτείας.

Όποιος γνωρίζει την αδελφή Θεολογία, και από σήμερα καθηγουμένη Θεολογία, παρατηρεί την πραότητα και την ήρεμη πνευματική της ζωή, αφού αθόρυβα τόσα χρόνια φροντίζει τις μοναχές και στέκεται ακλόνητη στα προβλήματα υγείας τους.

Από παιδί θαύμαζα την ασκητικότητα και τη σεμνότητά της όπου πολλές φορές γινόταν πόλος έλξης πολλών νέων.

Συνομιλίες αξέχαστες, με πνευματικές αναφορές που πάντοτε θα τις κρατώ ως παρακαταθήκη στα πρώτα βήματα των πνευματικών μου αναζητήσεων.

Στο άκουσμα της ανάδειξής της ως νέα ηγουμένη της μονής που στολίζει τον τόπο όπου ζω, η νεότητα προσμένει την πνευματική ευφορία που τόσο πολύ αναζητά από το μοναστήρι.

Φωτογραφία: e-mesara.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News