Βασίλης Ξημέρης: Ο γιατρός επέστρεψε με νέο τραγούδι

Πολιτισμός
Βασίλης Ξημέρης: Ο γιατρός επέστρεψε με νέο τραγούδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλλιτεχνική του διαδρομή είναι γνωστή, με τον Βασίλη να μας έχει χαρίσει πολλές μελωδικές στιγμές

Ο Βασίλης Ξημέρης δεν είναι μόνο ένας από τους πιο αγαπητούς Ηρακλειώτες και από τους πιο καλούς γιατρούς, αλλά και ένας τραγουδιστής που έχει αφήσει το στίγμα του στο πεντάγραμμο.

Η καλλιτεχνική του διαδρομή είναι γνωστή, με τον Βασίλη να μας έχει χαρίσει πολλές μελωδικές στιγμές. Και τώρα ο Βασίλης Ξημέρης επιστρέφει με ένα καινούργιο τραγούδι τον “Μπαξέ” με μια δική του, ιδιαίτερη ιστορία. Όπως κάθε τραγούδι, άλλωστε, που ξέρει πώς να μιλάει στην καρδιά και την ψυχή. Και ο “Μπαξές” ανήκει σε αυτά τα ιδιαίτερα τραγούδια.

Όπως δηλώνει ο Βασίλης, «ο “Μπαξές” ξεκίνησε με αφορμή ένα ταξίδι μου στη Μυτιλήνη, όπου είχα μεταβεί για να παρακολουθήσω τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη και να ανταμώσω με τον καλό μου φίλο και ηχολήπτη της συναυλίας, Δημήτρη Μπουρμπούλη. Να αναφέρω πως τρεις ημέρες νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει στο Youtube το πρώτο μου τραγούδι, το “Έσπαγε η θάλασσα”.

Το τραγούδι άκουσε και ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Ηλιόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου, λέγοντάς μου πως ο ίδιος συνθέτει μουσική και γράφει στίχους, και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει να ακούσω ένα τραγούδι που είχε γράψει πριν από 20 χρόνια, με τον τίτλο “Ο Μπαξές”. Η μελωδικότητα και οι όμορφοι στίχοι του τραγουδιού με ενέπνευσαν να το ερμηνεύσω, έτσι απευθύνθηκα στον παραγωγό μου Λεωνίδα Χαρτοφύλακα, ο οποίος μέσα σε μόλις μία εβδομάδα κατόρθωσε να ενορχηστρώσει το κομμάτι, που οδήγησε σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Ο Βασίλης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους συντελεστές της νέας του δουλειάς. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά τον Γιάννη Ηλιόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να ερμηνεύσω το τραγούδι, καθώς και τον παραγωγό μου Λεωνίδα Χαρτοφύλακα, για τον άψογο επαγγελματισμό του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να απευθύνω στη φωτογράφο μου Μαρίλη Ανδρεαδάκη, καθώς επίσης στην Ελένη Κουβίδη, στον Σπύρο Χαρτοφύλακα και στην κόρη τους Φαίη, για την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη που μου έδωσαν».

Καλή επιτυχία στη νέα δουλειά του Βασίλη και καλή συνέχεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News