Πρωτοχρονιάτικη προβολή: Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο

Πολιτισμός
Πρωτοχρονιάτικη προβολή: Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα το δείτε

Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει για 48 ώρες την προβολή της μοναδικής συναυλίας, που άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια.

To κορυφαίο μουσικό γεγονός που άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια στις 17 Ιουλίου, ήταν η κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, ο οποίος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Ήταν μια εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. 

Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράστηκε μαζί μας μια σπάνια μουσική προσευχή.

Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση, το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο Κοινό αυτή τη μυσταγωγική στιγμή –  σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται.

Το Φεστιβάλ προσφέρει για 48 ώρες την προβολή αυτής της μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο.

Η συναυλία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό μας κανάλι στο YouTube: Greek Festival και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες.

Έναρξη: 17:00  / YouTube: Greek Festival

Λεωνίδας Καβάκος, βιολί

Σχεδιασμός φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ

Σύμβουλος ήχου Jonas Niederstadt

Ηχολήπτης Γιώργος Καρυώτης

Πηγή  - Φωτογραφία: greekfestival.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News