Η επιστολή Βρετανών μαθητών για τη επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Πολιτισμός
Η επιστολή Βρετανών μαθητών για τη επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστειλαν επιστολή στον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Λονδίνο, Ιωάννη Ραπτάκη  

Όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν περάσει 204 χρόνια από τότε που ο λόρδος Έλγιν, πρεσβευτής της Βρετανίας στην Υψηλή Πύλη, πούλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων τα Γλυπτά που απέσπασε από τον Παρθενώνα.

Έκτοτε, το αίτημα της επανένωσης υποστήριξαν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας: από τον Μπιλ Κλίντον και τον Βλαντίμιρ Πούτιν έως τον Σον Κόνερι και τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσεται, διαχρονικά, και η πλειοψηφία των Βρετανών, όπως καταδεικνύουν όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις. Μεταξύ τους και πολλά παιδιά, τα οποία βρίσκουν πάντα τρόπους να μας συγκινούν.

Αυτή την εβδομάδα, ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ευχάριστη έκπληξη: Όταν άνοιξε την αλληλογραφία του, στο γραφείο του στο Χόλαντ Παρκ, αντίκρισε επιστολές από 10χρονους Άγγλους μαθητές, στις οποίες του εξέφραζαν την ένθερμη υποστήριξή τους στο αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία της πρεσβείας μαζί τους, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του σχολείου Our Lady of Sion συζήτησαν το θέμα στην τάξη τους και αποφάσισαν να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα, έχοντας πειστεί ότι κακώς τα Γλυπτά παραμένουν «φυλακισμένα» στο Βρετανικό Μουσείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News