Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη μαγεία από την Κορίνα Λεγάκη και παιδιά κάθε φυλής

Η ερμηνεύτρια θυμήθηκε μοναδικές μουσικές στιγμές

Διαφορετικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια ερμήνευσε η Κορίνα Λεγάκη και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης. Τις μοναδικές στιγμές του 2018 θυμήθηκε η κ.Λεγάκη στέλνοντας ευχές για τις καλύτερες μέρες που έρχονται:

"Δύο χρόνια πριν - μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη συναυλία στην ατμοσφαιρική νεογοτθική Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Ήταν Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018. Σ' έναν κόσμο σταθερά γεμάτο από προβλήματα, εντάσεις και δυσκολίες κάθε είδους, χωρίς όμως κορωνοϊό. Τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο και σε διαφορετικές γλώσσες αλλά και τραγούδια που υμνούν την ελπίδα, την ειρήνη, την ανθρωπιά και εν τέλει την αγάπη, σε μια βραδιά φωτεινή και γιορτινή, αφιερωμένη σε αυτές τις αξίες που αποτελούν το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων: τη χαρά, την καλοσύνη, την λυτρωτική συνύπαρξη της κοινότητας.

Τραγουδήσαμε μαζί με τη παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, που αποτελείται από παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμικής καταγωγής και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα  συνύπαρξης ανθρώπων με κοινό τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Μαζί μας στο πιάνο, στην ενορχήστρωση, στην προσαρμογή και στη διεύθυνση της χορωδίας, ο Θωμάς Κοντογεώργης. Στο τσέλο ο Μιχάλης Πορφύρης και στα κρουστά ο Τάκης Βασιλείου. Συμμετείχε συμπληρώνοντας με υπέροχα κείμενα ο ηθοποιός Κωστής Καλλιβρετάκης.

Επειδή τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των λαών, σε κάθε γλώσσα υμνούν και στηρίζουν τις ίδιες αξίες. Και είναι πάντοτε τραγούδια γραμμένα για το παιδί που ζει μέσα μας, για τη μεγάλη οικογένεια που είναι η ανθρωπότητα.

Χρόνια πολλά με αισιοδοξία και υπομονή, με ελπίδα και προσμονή για τις καλύτερες μέρες που έρχονται".

Συντελεστές:

Πιάνο, ενορχήστρωση, διεύθυνση χορωδίας: Θωμάς Κοντογεώργης

Βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης

Κρουστά: Τάκης Βασιλείου

 Συμμετέχει η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης.

 Φιλική συμμετοχή: Κωστής Καλλιβρετάκης

 Επιμέλεια σκηνογραφίας: Ανδρέας Γεωργιάδης

Σχεδιασμός ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός

Σχεδιασμός φώτων: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Επιμέλεια κειμένων: Ανδρέας Γ. Ανδρέου

Βίντεο: Χρόνης Πεχλιβανίδης

Στο βίντεο ακούγονται τα τραγούδια: Kothbiro (Ayub Ogada / Mbarak Achieng / ελ. στίχοι Θωμάς Κοντογεώργης) - Fatou Yo (Touré Kunda)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια