«Το Πεφταστεράκι»: Ένα βιβλίο της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη «αφιερωμένο» στους μικρούς «ήρωες»

Πολιτισμός
«Το Πεφταστεράκι»: Ένα βιβλίο της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη «αφιερωμένο» στους μικρούς «ήρωες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα παραμύθι για παιδιά με νεοπλασίες και έχει γραφεί για φιλανθρωπικό σκοπό

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, μία κατάθεση ψυχής, που παραδειγματίζει, από την συγγραφέα Αφροδίτη Φραγιαδουλάκη για τους μικρούς «ήρωες», όλους εκείνους που παλεύουν με την ασθένεια στην πιο τρυφερή και όμορφη ηλικία, θα κυκλοφορήσει λίγο πριν τις γιορτές.

Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Το Πεφταστεράκι», γράφτηκε με πολύ αγάπη από την Ηρακλειώτισσα Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη, η οποία εκτός από συγγραφέας αρθρογραφεί και στον ημερήσιο και διαδικτυακό Τύπο, ενώ πρόκειται για το τρίτο της βιβλίο.

Πρόκειται για ένα παραμύθι για παιδιά με νεοπλασίες και έχει γραφεί για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς το ποσοστό της η συγγραφέας το δωρίζει στην Ογκολογική Παίδων του ΠΑΓΝΗ, η οποία και εγκρίθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει πριν τις γιορτές από τις εκδόσεις «24 Γράμματα» στην Αθήνα, ενώ η επιμέλεια έχει γίνει αφιλοκερδώς από την πολύ αξιόλογη συντοπίτισσα κ. Γεωργία Καρβουνάκη.

Η περίληψη του βιβλίου

«Θα σας πω μια ιστορία που μιλά για μυστικά, για θαύματα και για μαγεία. Ετούτα κι άλλα πολλά ακόμη, συμβαίνουν σε μια μόνο νύχτα στη ζωή της Ουρανίας. Μια νύχτα μεγάλη, όπως όλες οι σπουδαίες νύχτες

Είναι ένα μεγάλο μυστικό, που όμως το ξέρουν όλοι: υπάρχει αγάπη. Κι «...όπου υπάρχει αγάπη, φυτρώνουν θαύματα»

Ένα, όμως, είναι το πιο μεγάλο θαύμα: η ζωή. Κάθε μέρα «ξεκινά από την αρχή το ταξίδι της» κι εμείς τη βοηθούμε να το κάνει.

Κι ακόμη, υπάρχει μια μαγεία: Το μυαλό μας. Αυτό είναι που μας φυλάει και πλάθει καρυδότσουφλα και μας πάει στο μέρος που λέγεται «άκρη του κόσμου» και κατεβάζει τ’ αστέρια από τον ουρανό και φωτίζει τις νύχτες και ημερεύει τ’ αγρίμια και κάνει τ’ αγκάθια να βγάζουν λουλούδια. Αυτό μας κάνει «τρυφερούς κι ατσάλινους μαζί». Αυτό στεγνώνει και τα δάκρυα. Θα μπορέσει η Ουρανία να χαμογελάσει μπροστά στον καθρέφτη της;».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News