Santa Run... διαδικτυακά με Χανιώτες καλλιτέχνες

Πολιτισμός
Santa Run... διαδικτυακά με Χανιώτες καλλιτέχνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διοργανωτές καλούν τους Αϊ Βασίληδες να συμμετάσχουν από τα σπίτια τους!

Aλλάζει φυσιογνωμία μετά από εννέα χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης το Santa Run Χανιά. Λόγω των συνθηκών της πανδημίας και προκειμένου η διάθεση του κόσμου για προσφορά να φτάσει και φέτος στα ιδρύματα και τα σωματεία της πόλης που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε, οι διοργανωτές προσανατολίζονται σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, καλώντας τους Αϊ Βασίληδες να συμμετάσχουν από τα σπίτια τους!

Οι χιλιάδες των Χανιωτών , που επί εννέα συναπτά έτη ξεχύνονταν στους δρόμους βάφοντας τους κόκκινους, για να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης στα παιδιά των ωφελούμενων ιδρυμάτων, έφτασε η στιγμή, να μοιράσουν τα δώρα τους ηλεκτρονικά! Το 10ο Santa Run, δεν θα έχει παλμό, χρώμα και ζωντανές παρουσίες, φιλοδοξεί όμως να έχει διαδικτυακές συμμετοχές και αφετηρία την αγάπη. «Θέλουμε να γίνει το Σάντα Ραν ένα σύνθημα πρoσφοράς και αγάπης. Τόσα χρόνια μας έχει προσφέρει χαρά ,ικανοποίηση, κέφι και ενθουσιασμό. Τώρα ζητάει κάτι λιγότερο, αλλά πιο ουσιαστικό: να πιάσει ο ένας το χέρι του άλλου και να σταθούμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή παρέα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χανίων κ. Γιάννης Γιαννακάκης. 

Η πανδημία αναγκάζει τους διοργανωτές του Santa Run να το προσαρμόσουν στις νέες συνθήκες. Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, Χανιώτες καλλιτέχνες και η διάθεση των εθελοντών να προσφέρουν, έστω κι αν ντυθούν για να στηθούν μπροστά από μια οθόνη ,θα είναι τα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης. Μέσω ενός πενταψήφιου αριθμού, θα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του Santa Ran και των δράσεων του ενώ στις 26 Δεκεμβρίου διοργανώνεται η κεντρική εκδήλωση που θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Χανιώτες καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στέλνοντας το ξεχωριστό μήνυμα της φετινή γιορτής αγάπης.

Στόχος είναι μια μεγάλη, νοερή αγκαλιά για το Κ.Η.Φ.Α.Π. Μεγαλόχαρη, το Κ.Η.Φ.Α.Μ.Ε.Α., την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. , το Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης παιδιών και ενηλίκων με νεοπλασία Ορίζοντας. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιαννακάκης «σε συνεργασία με το σωματείο Σάντα Ραν και τα ωφελούμενα σωματεία, ο δήμος Χανίων έχει αναλάβει πρωτοβουλίες να μη χαθεί η ευκαιρία που έχουμε μέσα από μια γιορτή να στηρίξουμε αυτές τις ομάδες των ανθρώπων». Οι ανακοινώσεις για το τελικό πρόγραμμα αναμένονται την προσεχή εβδομάδα.

Κάπως έτσι ο Αι Βασίλης πάλι θα ρθεί ,κυρίως γιατί φέτος παιδιά και ενήλικες τον έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News