Γνωρίστε την Αγία Σοφία, μέσω διαδικτύου

Πολιτισμός
Γνωρίστε την Αγία Σοφία, μέσω διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πολύγλωσση διαδικτυακή έκθεση για την Αγία Σοφία εγκαινίασε Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού  

«Το αρχιτεκτονικό θαύμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έκφραση της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης» είναι ο τίτλος της πολύγλωσσης διαδικτυακής Έκθεσης η οποία εγκαινιάστηκε στις 29 Νοεμβρίου 2020.

«Αγία Σοφία και Ρωμιοσύνη είναι συνυφασμένες. Η Έκθεση θα μας ξεναγήσει στα ύψη και στα πλάτη αυτού του θαύματος που μας υπενθυμίζει ότι κάθε έκφανση του πολιτισμού μας είχε πάντοτε στη βάση του τη δημιουργία. Ο δικός μας είναι ένας πολιτισμός-δημιουργός, ένα φως που αγκαλιάζει τον άνθρωπο και προάγει την ελευθερία στη σκέψη και την έκφραση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια.

Η Έκθεση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) με τους Συλλόγους Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου και των Ευρύτερων Περιοχών ΗΠΑ Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες και Σικάγο.

Η Έκθεση που παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τις πτυχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της  Αγίας Σοφίας θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά ΕΔΩ.

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News