Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου χωρίς πολίτες - Φωτίζονται 220 σημεία των Χανίων

Πολιτισμός
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου χωρίς πολίτες - Φωτίζονται 220 σημεία των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

38 στολίζονται για πρώτη φορά, 23 γειτονιές, 8 δημοτικά κτήρια καθώς και 4 πάρκα και πλατείες

Προσαρμοσμένος στα αυστηρά μέτρα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι φέτος ο σχεδιασμός του δήμου Χανίων για την περίοδο των εορτών.Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης στην πλατεία της δημοτικής αγοράς χωρίς την παρουσία κοινού.

Η δημοτική Αρχή όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον στολισμό και των φωτισμό στο σύνολο των περιοχών του δήμου καθώς θα στολιστούν και θα φωτιστούν 220 σημεία εκ των οποίων τα 38 στολίζονται για πρώτη φορά, 23 γειτονιές, 8 δημοτικά κτήρια καθώς και 4 πάρκα και πλατείες.

Στόχος του δήμου, όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, είναι η διεύρυνση του στολισμού σε περιοχές που επί χρόνια το στερούντο, ώστε το μήνυμα των εορτών μέσα από τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν να φθάσει σε κάθε γωνιά του δήμου.

 Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις, ωστόσο όπως ανέφερε θα υπάρξουν μουσικές εκδηλώσεις στους δρόμους που θα επιμεληθούν μουσικοί παραγωγοί των Χανίων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και παραστάσεις από τοπικούς καλλιτέχνες που θα προβληθούν μέσω διαδικτύου.

Όπως τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομίας Γιάννη Νικηφοράκη πολλά από τα στολίδια δημιουργήθηκαν από τα συνεργεία του δήμου και άλλα αγοράστηκαν με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος με τα συνολικά έξοδα για τον στολισμό να φθάνουν περίπου, τις 70 χιλιάδες ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News