Έχετε ταλέντο στη Λογοτεχνία και τη Ζωγραφική; Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό

Πολιτισμός
Έχετε ταλέντο στη Λογοτεχνία και τη Ζωγραφική; Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΔΗΚ

Διαγωνισμό «Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής με θέμα την Ελιά», αποφάσισε να οργανώσει ο ΣΕΔΗΚ με στόχους την ευαισθητοποίηση του κοινού για  την πολιτιστική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική  σημασία της ελαιοκαλλιέργειας και την  διατροφική και υγιεινή αξία του ελαιολάδου, άλλα  και την δημιουργική  απασχόληση του κοινού κατά  την διάρκεια της πανδημίας.

   Μετά από εισήγηση της Οργανωτικής επιτροπής ο Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ  κ. Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνου υπέγραψε απόφαση που καθορίζει τους όρους του Διαγωνισμού οι λεπτομέρειες των οποίων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr

     Συνοπτικά οι όροι του  διαγωνισμού έχουν ως έξης.

   Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι  η επιβράβευση έργων   Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής τα οποία θα αναφέρονται στην πολιτιστική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική  σημασία της ελαιοκαλλιέργειας και την  διατροφική και υγιεινή αξία του ελαιολάδου.

    Τα έργα λογοτεχνίας μπορεί να είναι πεζά διηγήματα, παραμύθια, ποιήματα κλπ ορισμένης και μορφής που θα  έχουν έκταση μέχρι 2500 λέξεις ( 5 σελίδες περίπου)  ενώ τα έργα Ζωγραφικής  θα  είναι ελεύθερα  από πλευράς θέματος, διαστάσεων, χρώματος και υλικού.

    Τα έργα  που θα  διαγωνιστούν  πρέπει με ευθύνη των υποψηφίων να  αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους δημιουργίες και να επιτρέπουν  την δημοσίευση τους σε ειδική έκδοση του ΣΕΔΗΚ

    Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό  μπορεί να είναι  παιδιά, έφηβοι και ενήλικες  κάθε ηλικίας και  μόρφωσης  γιαυτό και τα έργα κατά την αξιολόγηση και βράβευση τους θα  χωριστούν  κατά κατηγορίες (Λογοτεχνία ή Ζωγραφική)  και  κατά ηλικία  (παιδιών μέχρι 12 ετών, έφηβων μέχρι 18 ετών  και  ενηλίκων  άνω των 18 ετών).    

   Η αξιολόγηση  των έργων θα γίνει από   Επιτροπή ειδικών τα ονόματα της οποίας  δεν θα  γίνουν γνωστά μέχρι την ημέρα της απονομής. Ενστάσεις  δεν γίνονται δέκτες.

 Τα βραβεία που θα απονεμηθούν θα είναι καλαίσθητες  πλακέτες με την ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ και ΧΑΛΚΙΝΗ  «Μινωική Ελιά» και Έπαινοι σε χαρτί τύπου «Πάπυρος»

  Στους διακριθέντες θα  προσφερθούν  και αναμνηστικά δώρα όπως  βιβλία του ΣΕΔΗΚ για την Ελιά, αλλά  και συσκευασίες ελαιολάδου η άλλα προϊόντα ελιάς.

 Η απονομή θα γίνει σε  εκδήλωση του ΣΕΔΗΚ  εφόσον καταστεί δυνατή ή οργάνωση της  για λόγους υγειονομικούς, η και σε  εικονική εκδήλωση μέσω ιντερνέτ.

     Η υποβολή των έργων θα  πρέπει  γίνει  ηλεκτρονικά  στο e-mail [email protected] το αργότερο  μέχρι την 10 Φεβρουαρίου 2021 και θα περιλαμβάνει χωριστό έντυπο συμπληρωμένο με τα στοιχεία του διαγωνιζομένου και  το διαγωνιζόμενο έργο (κείμενο η έργο

     Οι λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας του διαγωνισμού καθώς  και τα έντυπο αίτησης συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ [email protected]

      Οι υποψήφιοι μέχρι 15 Δεκεμβρίου  είναι απαραίτητο να   υποβάλλουν  απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος με όνομα, ιδιότητα και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα , mail)   είτε ηλεκτρονικά στο [email protected]   είτε τηλεφωνικά στο 28210 50800

    ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η   Επιτροπή  οργάνωσης  του διαγωνισμού που συγκροτηθηκε με αποφαση του ΣΕΔΗΚ εχει ως εξης: 

  1. Νικολουδάκη- Σουρή Ελπινίκη Ομοτ. Καθ.  Πανεπ. Κρήτης- Ηράκλειο
  2. Μιχελάκης Νίκος, Δρ. Γεωπόνος, Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ
  3. Μιχελογιαννάκη Αταλάντη, Δρ. Ελλην. Φιλολογίας –Συγγραφέας -  Ηράκλειο
  4. Χαρωνίτης Βασίλειος,     Εκπαιδευτικός,Λογοτέχνης  -  Χανιά
  5. Μάλμου Αγγέλλα, Εκπαιδευτικός,  Συγγραφέας - Χανιά. 
  6. Τρούλης Μιχάλης, Προεδρ. Δημοσ. Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου - Ρέθυμνο
  7. Παπαδάκης Μιλτιάδης, Φιλόλογος, Συγγραφέας - Σητεία
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News