Παρά το lockdown η Ιεράπετρα και τα χωριά της θα «ντυθούν» γιορτινά

Πολιτισμός
Παρά το lockdown η Ιεράπετρα και τα χωριά της θα «ντυθούν» γιορτινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμη να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα η Ιεράπετρα

Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, η Ιεράπετρα η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και οι 24 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας, θα αρχίσουν σταδιακά να ντύνονται στα γιορτινά τους, προκειμένου να περάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο, που πιέζεται ψυχολογικά, κυρίως από τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας κ. Μαρία Σακαδάκη, συζητήθηκαν οι προτάσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού και πάρθηκαν οι αποφάσεις που αφορούν στην εμφάνιση της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων της κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , που για πρώτη φορά δεν θα περιλαμβάνουν Χριστουγεννιάτικες μουσικές εκδηλώσεις.

Η κ. Μαρία Σακκαδάκη ενημέρωσε το Δήμαρχο Ιεράπετρας για τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τους εκπροσώπους των Συλλογικών φορέων και για τον προγραμματισμό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α για τα φετινά Χριστούγεννα καθώς και για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 στις δομές.

«Η Ιεράπετρα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα. Παρά τη δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά που διανύουμε ως χώρα, υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων, να μεταφερθεί στην ευρύτερη Ιεράπετρα και στους δημότες της μέσω του εορταστικού διακόσμου.

Ταυτόχρονα, έχουμε φροντίσει ώστε η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε κάθε σημείο του Δήμου, στους οικισμούς και σε όλες τις κοινότητες, με διακοσμητικά στοιχεία και χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Ο στολισμός θα ξεκινήσει να τοποθετείται το επόμενες μέρες, πάντα με την απαιτούμενη προσοχή και τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα και να προσφέρει ανάσες χαράς και αισιοδοξίας που όλοι μας έχουμε ανάγκη», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Στις συναντήσεις που προηγήθηκαν με πρωτοβουλία της κ Μαρίας Σακκαδάκη πήραν μέρος οι Σύλλογοι Εμπόρων, Επαγγελματοβιοτεχνών, Καφέ-Εστίασης και Ηλεκτρολόγων.

«Συναποφασίσαμε να ενθαρρύνουμε όλους τους επιχειρηματίες ακόμα και αυτούς που έχουν τώρα τα καταστήματα τους κλειστά, να ξεκινήσουν να στολίζουν γιορτινά τις βιτρίνες τους και τα μαγαζιά τους, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα αποφασιστεί να ανοίξουν και πάλι και να δέχονται το καταναλωτικό κοινό.

Εμείς θα ξεκινήσουμε τις επόμενες μέρες να στήνουμε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα λαμπιόνια σε καίρια σημεία στην πόλη. Θα τοποθετήσουμε στη νέα κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που φτιάξαμε πέρυσι, με καινούργια στολίδια και λαμπιόνια, ενώ θα στήσουμε και ένα μεγάλο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη νέα πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού στον Κουτσουρά.

Έχουμε παραγγείλει και άλλα 24 καινούργια μικρότερα Χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα στολίδια τους, τα οποία θα παραδοθούν και θα τοποθετηθούν στις 24 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας.

Σε ότι αφορά τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι από τη στιγμή που ισχύει η απαγόρευση για αυτές. Αν όμως πριν τα Χριστούγεννα, αποφασιστεί να αρθούν οι απαγορεύσεις θα εξετάσουμε τότε εκ νέου τα δεδομένα και εφόσον μπορούμε και προλαβαίνουμε να οργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις θα το πράξουμε», μας είπε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κ. Μαρία Σακκαδάκη.

Παρά τις δυσκολίες που περνά ο Εμπορικός κόσμος της Ιεράπετρας με όλα τα καταστήματα κλειστά με τις υποχρεώσεις και τις ανελαστικές δαπάνες να τρέχουν, ψάχνει να βρεί το κουράγιο να επιστρέψει στην κανονικότητα.

«Η ψυχολογία των εμπόρων και των καταναλωτών αυτή την περίοδο είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Παρόλα αυτά συνεργαζόμαστε με το Δήμο της Ιεράπετρας και τους άλλους συλλόγους, για να προσπαθήσουμε να δώσουμε χρώμα Χριστουγεννιάτικο σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας, φτάνοντας και στο πιο μικρό χωριό.

Αν και δεν έχουμε καταφέρει να μαζευτούμε στο Σύλλογο μας για να ανταλλάξουμε απόψεις και να ακούσουμε καινούργιες προτάσεις από τα μέλη μας, ζητούμε από όλους τους εμπόρους του κέντρου και της περιφέρειας να στολίσουν τα καταστήματα τους και να είναι έτοιμοι για την ημέρα που θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Τα μαγαζιά είναι κλειστά αλλά ο κόσμος κυκλοφορεί, βλέποντας τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων. Αν τις έχουμε στολισμένες, περνάμε έμμεσα το πνεύμα των Χριστουγέννων πιο εύκολα στον καταναλωτή, που αναζητά αφορμές για να αλλάξει την ψυχολογία του», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News