Έκτακτη επιχορήγηση 568.000 ευρώ για το θέατρο

Πολιτισμός
Έκτακτη επιχορήγηση 568.000 ευρώ για το θέατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το υπουργείο Πολιτισμού για 41 προτάσεις παραγωγής θεατρικών παραστάσεων

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 568.000 ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού για 41 προτάσεις παραγωγής θεατρικών παραστάσεων οι οποίες πρέπει και να μαγνητοσκοπηθούν, για να προβληθούν στο digitalculture.gov.gr.

Πρόκειται για τις 41 από τις 68 προτάσεις -40 από φυσικά πρόσωπα και 28 από νομικά πρόσωπα- που κατατέθηκαν, στο πλαίσιο της πρόσκλησης (30/6/2020) του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού για επιχορήγηση και για τις οποίες γνωμοδότησαν θετικά οι δύο αρμόδιες επιτροπές, αποτελούμενες από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και του υπ. Οικονομικών, η πρώτη, και από καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους, η δεύτερη, επισημαίνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε από την πλευρά της ότι «σκοπός της πρόσκλησης που απηύθυνε το ΥΠΠΟΑ, εν μέσω της πανδημίας, τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα, είναι η περαιτέρω στήριξη του χώρου του ελεύθερου θεάτρου και των εργαζομένων σε αυτό. Είναι, όμως, εξαιρετικά σημαντική και η δημιουργία ενός πλούσιου θεατρικού περιεχομένου ψηφιακού πολιτισμού, στο οποίο να έχει πρόσβαση το κοινό σε όλη την επικράτεια, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς».

Aναλυτικά οι πίνακες με τους επιχορηγούμενους φορείς στην ιστοσελίδα www.culture.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News