Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Έρχεται διαδικτυακά το 4ο Φεστιβάλ Ταινιών «Select Respect»

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 6:30 μμ, Διαδικτυακό Event

Από 19 ως 22 Νοεμβρίου

Για τέταρτη φορά το Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect έρχεται στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά διαδικτυακά, με προβολές και συζητήσεις στην ιστοσελίδα του Δικτύου  από τις 19 έως και τις 22 Νοεμβρίου 2020.

Ο χρόνος που πέρασε άφησε παρακαταθήκη τον φόβο και την ανασφάλεια για όλους και όλες χωρίς διακρίσεις. Η πανδημία κατέστησε ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα χρειάζεται να είναι συνεχής και αδιάλειπτος για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το φετινό Φεστιβάλ ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες συνθήκες έρχεται κοντά σας διαδικτυακά, ευαισθητοποιεί, δίνει ερεθίσματα για σκέψη, θέλοντας να κινητοποιήσει μέσα από κινηματογραφικά έργα, παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις δημιουργώντας μια κοινότητα της οποίας τα μέλη μπορεί να είναι μακριά αλλά βρίσκονται κοντά, μαζί, με αλληλεγγύη.

Για να δείτε τις ταινίες:

- Μέσω της ιστοσελίδας του Δικτύου Select Respect (από 19.11.2020)

Για να παρακολουθήσετε τις διαδικτυακές εκδηλώσεις:

Σελίδα Δικτύου στο Facebook (ή μέσω zoom που θα ανακοινωθεί στην σελίδα του Δικτύου στο Facebook)

  • Πέμπτη 19/11 και ώρες 18:30-21:00 - Συζήτηση "Η επόμενη μέρα για την Ακροδεξιά και τη Δημοκρατία: Η Δίκη Ορόσημο της 07.10.20". Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Παρασκευή 20/11 και ώρες 18:30-21:00 - Συζήτηση "Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την εποχή του Κορωναϊού", σε συνδιοργάνωση με το Greenwave Festival.

Με πάνω από 3.000 συμμετοχές στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, επιλέχθηκαν 46 ταινίες  μικρού και μεσαίου μήκους με θέματα όπως τα δικαιώματα της Λοατκι κοινότητας, τη μετανάστευση, τον πόλεμο, τον ρατσισμό, την ισότητα των φύλων, την προσβασιμότητα και την αναπηρία αλλά και άλλες ταινίες κοινωνικού περιεχομένου, που αποτελούν μια σύγχρονη προβληματική πάνω στην ηθική και τον άνθρωπο. Επιπλέον, στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι εξής διαδικτυακές συζητήσεις και ειδικές προβολές:

Πέμπτη 19/11 και ώρες 18:30-21:00 - Συζήτηση "Η επόμενη μέρα για την Ακροδεξιά και τη Δημοκρατία: Η Δίκη Ορόσημο της 07.10.20".

Παρασκευή 20/11 και ώρες 18:30-21:00 - Συζήτηση "Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την εποχή του Κορωναϊού", σε συνδιοργάνωση με το Greenwave Festival.

Σάββατο 21/11 διαθέσιμες για το κοινό κι εκτός διαγωνισμού οι παρακάτω ταινίες:

"Nimic", μια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

"Fairytale", ένα ντοκιμαντέρ της Addart

"The girls’ voices", μια ταινία μικρού μήκους της NAOMI

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους, θα απονεμηθεί το βραβείο “Select Respect” από τις οργανώσεις του Δικτύου αλλά και το βραβείο «Τζανέτος Αντύπας» στη μνήμη του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτή της PRAKSIS.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια