Greece 2021: «Ας κρατήσουν οι χοροί» - Το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση

Πολιτισμός
Greece 2021: «Ας κρατήσουν οι χοροί» - Το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το

Στη δημοσιότητα έδωσε η επιτροπή για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση αυτό το νέο βίντεο, ντυμένο μουσικά με το «Ας κρατήσουν οι χοροί».

Έχει νιάτα, έχει χαμόγελα, νταούλια και ένα ρυθμό ελληνικό, η διασκευή του τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλο, που αποτελεί το βασικό σενάριο ενός κλιπ που έφτιαξε το Greece 2021.

Το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση , γυρισμένο σε μια όμορφη και βραδινή Αθήνα συγκινεί.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, εξηγώντας τους λόγους αυτής της επιλογής δήλωσε:

1821 – 2021: στα 200 αυτά χρόνια η «σύναξή» μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο «δεσμός μας πύκνωσε».

«Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και «οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία». Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά.

Σμίγουμε «τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές» μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται.

Ας κρατήσουν οι χοροί!

Το τραγούδι, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1983 με τον δίσκο του Διονύση Σαββόπουλου «Τραπεζάκια έξω», βιντεοσκοπήθηκε με νέα ενορχήστρωση και ερμηνεία από επτά χορωδίες: La Familia, Εστίας Νέας Σμύρνης, Υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Ωδείου, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Musica, ΟΤΕ και Ωδείου Αθηνών. Οι χορωδίες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Αγορά του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η σκηνοθεσία του βίντεο και η νέα ενορχήστρωση του τραγουδιού έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, υπεύθυνο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και είναι παραγωγή της Επιτροπής. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Άρτεμις Ιγνατίου.

Τα δικαιώματα για τη χρήση του τραγουδιού είναι ευγενής προσφορά στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος είναι Μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Πηγή: greece2021.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News