Πολιτισμός

«Έρχεται» ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής

75 έφηβοι και ενήλικες διαγωνίζονται σε: πιάνο, κλασικό και παραδοσιακό τραγούδι, έγχορδα, κιθάρες και πνευστά

Τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, για το 2020 πραγματοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, "υπηρετώντας τα ιδανικά του Πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας" όπως αναφέρει. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ωδείου στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο διακεκριμένος συνθέτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 75 έφηβοι και ενήλικες (12 ως 30 ετών) μαθητές, σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι πρόκειται να διαγωνιστούν στις κατηγορίες: Πιάνο, Κλασικό Τραγούδι, Παραδοσιακό Τραγούδι, Έγχορδα, Κιθάρες και Πνευστά.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή εκείνων που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους στη μουσική.

Για λόγους δημόσιας υγείας ο διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού και να ηχογραφηθεί για παιδαγωγικούς λόγους.

Τις επιτροπές του 5ου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού στελεχώνουν κορυφαίοι σολίστες και εξάρχοντες των μεγάλων ελληνικών ορχηστρών, διακεκριμένοι λυρικοί τραγουδιστές, έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί καθώς και ο Κύπριος μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου.Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού τα ονόματα των μελών της επιτροπής θα ανακοινωθούν μαζί με τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

Ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2020 με τη συνδρομή της ΕΡΤ στους χώρους του Ραδιομεγάρου. Η διεξαγωγή του όμως αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα, για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Όμιλος σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ωδείου, εγγυάται την απόλυτη εναρμόνιση και συμμόρφωση με τα όποια ισχύοντα για την εν λόγω περίοδο μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε να διασφαλιστεί ένα προστατευμένο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες και τον χώρο που φιλοξενεί τον Μουσικό Διαγωνισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια