Ένα γλυπτό στο τέλος της πόλης

Πολιτισμός
Ένα γλυπτό στο τέλος της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα υπέροχο έργο στην άκρη του βόρειου λιμενοβραχίονα

Ένα υπέροχο γλυπτό κοσμεί το τέλος της πόλης του Ηρακλείου! Στην άκρη του βόρειου λιμενοβραχίονα, πριν τον φάρο, ο εικαστικός Γιάννης Τσιγκένης έκανε το θαύμα του! Η αρπαγή της Ευρώπης με τον ταύρο και τη μεταλλική Ευρώπη με πολύ χρώμα και υπέροχη απόδοση. Μια συνεργασία της “Ομάδας Δράσης 17”, του Γιάννη Τσιγκένη και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου χάρισε στην πόλη ένα υπέροχο έργο, που αν μη τι άλλο πρωτίστως θα πρέπει να σεβαστούν οι περιπατητές του λιμενοβραχίονα και σε ετήσια βάση μαζί με τα άλλα μεταλλικά έργα να συντηρούνται από τον χρόνο και την αλμύρα!

Η “Ομάδα Δράσης 17”, που κατά κάποιο τρόπο έχει δραστηριοποιηθεί για να γίνει ένα ανοιχτό μουσείο σύγχρονης τέχνης ο βόρειος λιμενοβραχίονας του Ηρακλείου, η γνωστή σε όλους μας λεωφόρος by pass, έγραψε στο Facebook χθες: «Άλλη μια ξεχωριστή διαδρομή της Ομάδας ολοκληρώθηκε χθες!

Αφετηρία η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου για εικαστικές παρεμβάσεις κατά μήκος του λιμενοβραχίονα.

Εικαστικές παρεμβάσεις;Μια πρόκληση για την “Ομάδα Δράσης 17”, η διαδρομή της οποίας μέχρι τώρα σχετίζεται με τον άνθρωπο, το περιβάλλον, το τι συμβαίνει δίπλα και γύρω μας... Αρκούν όμως όλα αυτά και για καλλιτεχνικές δημιουργίες; Κι όμως.

Με την άψογη καθοδήγηση και την υπομονή της Άννας μας (Άννα Φραγκάκη), αναλάβαμε δράση!

Μπογιές, πινέλα, καπέλα και η σύλληψη του έργου από την Άννα περνά στην υλοποίηση!

Κι όπως σε κάθε δράση μας μία μοναδική συνεργασία πλαισιώνει την προσπάθειά μας!

Αυτή τη φορά, ο υπέροχος Γιάννης Τσιγκένης αγκαλιάζει χωρίς ενδοιασμούς το εγχείρημα και αναλαμβάνει να υλοποιήσει το μεταλλικό στοιχείο του έργου. Το αποτέλεσμα: Μοναδικό και ξεχωριστό!

Ο τερματισμός της διαδρομής, κατάθεση προσφοράς στην αγαπημένη μας πόλη!

Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και ιδιαιτέρως την κ. Ελένη Τσαντηράκη για την εμπιστοσύνη και τον χώρο έκφρασης που μας έδωσαν, καθώς επίσης και τον Γιάννη Τσιγκένη για την καταπληκτική συνεργασία!!!!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News