Πολιτισμός

"Τα αναγκαία" η ποιητική συλλογή της Βαγγελιώς Καρακατσάνη

Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Τα αναγκαία».

«Η συλλογή είναι ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό ποιητικών μορφών, ιδεών και συναισθημάτων που εκπλήσσει με την τόλμη και την ειλικρίνεια του. Ποιήματα αλλού ομοιοκατάληκτα, αλλού με τη στιχουργική ελευθερία, αλλού με τη μορφή μαντινάδας, κι αλλού με μακροσκελή αφηγηματικό λόγο απολογισμού όπου η συγγραφέας μας ξεδιπλώνει την εσωτερική Οδύσσεια μιας παλλόμενης ευαίσθητης ψυχής, που ταξιδεύει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και επιστρέφει με την πίστη ακλόνητη πως το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι ένας άλλος κόσμος όπου ο άνθρωπος θα νιώθει άνθρωπος» (Από το προλογικό σημείωμα του Λ. Χαρωνίτη)

«Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη μ’ αυτό το ποιητικό πόνημα βάζει επί τάπητος τα ζητήματα του κόσμου, τα ζητήματα της καρδιάς και μας ταξιδεύει σ’ ένα ταξίδι βαθιάς περισυλλογής, ενεργητικού στοχασμού και πολιτικού προβληματισμού γεμάτο πρωτόλεια συγκινήματα αναγκαία για το σημερινό άνθρωπο. Περπατάμε και ακολουθούμε την ποιητική της ροή για να μεγαλώσει η ταυτότητά μας και να οξύνουμε τη συνείδησή μας.

Η λιτότητα και η αμεσότητα του λόγου της δημιουργούν μια βιωματική γραφή γεμάτη συχνότητες ευαισθησίας και συναισθηματικά κύματα οικουμενικότητας και αδελφότητας» (Από τον πρόλογο του Αντώνη Λιοδάκη, ψυχίατρου).

Βιογραφικό Βαγγελιώς Καρακατσάνη

Aρχιτέκτων Τοπίου, έχει ασκήσει το επάγγελμά της στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει εργαστεί επίσης σαν δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου, φωτογραφίας και χορού. Εξέδωσε το μυθιστόρημα «Στη ρίζα τ’ αετού», το παραμύθι «Το Άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι», συμμετέχει στην ποιητική ανθολογία «Γράμματα της ποίησης» στη συλλογή ποιημάτων και διηγημάτων «Σκληρός Απρίλης 2020 μ.Χ.». Η ποιητική συλλογή «Τα αναγκαία» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια