Μάνο Λοΐζο… «Όλα σε θυμίζουν»

Πολιτισμός
Μάνο Λοΐζο… «Όλα σε θυμίζουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστής σημασίας καλλιτέχνης ο Μάνου Λοΐζο πέθανε σαν σήμερα το 1982

Συμπληρώθηκαν  σήμερα 38 χρόνια από τότε που πέθανε ο συνθέτης και τραγουδοποιός Μάνος Λοΐζος (1937-1982). Ένας άνθρωπος που έγραψε μερικά από τα πιο σημαντικά και πιο ωραία ελληνικά τραγούδια που συντροφεύουν τις στιγμές μας.

Ήταν μόλις 45 ετών, όταν έφυγε από τη ζωή. Εξαιρετικός μελωδός,  τρυφερός   και  σχεδόν σπαραχτικός όταν τραγουδούσε τα τραγούδια του. Δεν είχε μόνο το χάρισμα να δημιουργεί εξαιρετικές μελωδίες.

Είχε την τύχη να συνεργαστεί με υπέροχους ανθρώπους. Ανάμεσά τους : τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Φώντα Λάδη και τον Γιάννη Νεγρεπόντη και Δημήτρη Χριστοδούλου στους στίχους και με τους ερμηνευτές Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρία Φαραντούρη, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Καλατζή, Δήμητρα Γαλάνη.

Ένα από τα τραγούδια του που έχουν αγαπηθεί πολύ είναι το: "Όλα σε θυμίζουν", σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη. Το τραγούδι το γνωρίσαμε και καταξιώθηκε με τη φωνή της Χάρις Αλεξίου στο δίσκο «Τα τραγούδια της Χαρούλας» (MINOS 1979) .

Τον Οκτώβρη του 2012, η κόρη του Μάνου Λοίζου και διαχειρίστρια του πνευματικού του έργου, Μυρσίνη Λοΐζου, έκανε ένα ιδιαίτερο δώρο στο κοινό που λάτρεψε τη μοναδική μουσική του πατέρα της.

Από το προσωπικό της αρχείο, μας χάρισε μία ανέκδοτη ερασιτεχνική ηχογράφηση με τον ίδιο τον Μάνο Λοΐζο, να τραγουδάει σε κασετόφωνο το «Όλα σε θυμίζουν».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News