«Γιοι και κόρες» ταξιδεύουν στην Κρήτη – Φθινοπωρινές παραστάσεις από το ΔΗΠΕΘΕΚ

Κρήτη
«Γιοι και κόρες» ταξιδεύουν στην Κρήτη – Φθινοπωρινές παραστάσεις από το ΔΗΠΕΘΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραστήρια επαναφορά για το ΔΗΠΕΘΕΚ με νέες παραγωγές

Μια μοναδική θεατρική παράσταση θα λάβει χώρα σε Ρέθυμνο, Χανιά, Κολυμβάρι και Ηράκλειο.

Ειδικότερα, τη χειμερινή του παράσταση «Γιοί και κόρες», που λόγω της πανδημίας είχε ανασταλεί τον περασμένο Μάρτιο, ανεβάζει ξανά , αυτή τη φορά σε ανοιχτούς χώρους και με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το έργο, ανεβαίνει στο Θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο ενώ παραστάσεις θα δοθούν ακόμα στο Κολυμπάρι, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα το ΔΗΠΕΘΕΚ διευρύνει τους ορίζοντες του και προετοιμάζεται για δύο ακόμη νέες παραγωγές. Η πρώτη, με τίτλο «Μαθήματα Πολέμου 2», θα ανέβει στις 28 Σεπτεμβρίου στην Ανατολική Τάφρο στα Χανιά. Θα ακολουθήσει το έργο «Τα γεγονότα» σε συνεργασία με την εναλλακτική της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που θα ταξιδέψει σε όλη την Κρήτη.

Το έργο «Γιοι και κόρες» που ανέβηκε μόλις πέντε φορές και εν συνεχεία ανεστάλη, καθώς επιβλήθηκε η καραντίνα, πραγματεύεται ιστορίες ανθρώπων που αν και αποτυγχάνουν, συνεχίζουν να αναζητούν την ευτυχία σε κάθε εποχή.

Το κείμενο βασίζεται σε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να ξεχωρίσουν ένα γεγονός που σημάδεψε τη ζωή τους. Δοσμένο από νέους ηθοποιούς με τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Καλαβριανού ,επικοινωνεί μηνύματα πάντα επίκαιρα.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ κ. Σοφία Μαλανδράκη δεν κρύβει την ικανοποίηση της για τη δυναμική επαναφορά του θεάτρου και τονίζει ότι «σ αυτό το παράξενο περιβάλλον που όλα είναι αβέβαια, το Θέατρο συνεχίζει με θάρρος να παράγει το έργο του. Το Γιοι και κόρες είναι μια παράσταση που θέλαμε να αγκαλιαστεί από το κοινό της Κρήτης».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ κ. Έφη Θεοδώρου, αφού θυμίζει πως το θέατρο παρέμεινε ενεργό την περίοδο του καλοκαιριού με παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, τόνισε πως σκοπός είναι μια δυναμική συνέχεια με την επαναφορά της παράστασης Γιοι και Κόρες που αυτή τη φορά ανεβαίνει σε ανοιχτούς χώρους για να ενθαρρύνουμε το κοινό, να μη φοβηθεί.

Αξίζει να τη δει πολύς κόσμος γιατί συνομιλεί με την ιστορία του τόπου μέσα από προσωπικά βιώματα».

Τη ίδια ώρα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης προετοιμάζεται για την επόμενη του παράσταση, τα Μαθήματα Πολέμου 2 σε συνεργασία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Ακολουθεί μια συμπαραγωγή με επτά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και την εναλλακτική της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το έργο «Τα γεγονότα», στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Μαρία Κεχαγιόγλου οι οποίοι συναντούν τις ντόπιες χορωδίες.

Σήμερα και αύριο η παράσταση «Γιοι και Κόρες» ανεβαίνει στο Θέατρο Ερωφίλη για να ταξιδέψει στη συνέχεια στο Κολυμπάρι με μια παράσταση στις 15 Σεπτεμβρίου , στα Χανιά με παραστάσεις στο Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος από τις 17 έως τις 27 Σεπτεμβρίου και να κάνει φινάλε στο Ηράκλειο στο κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News