Το θέμα της Κρητικής διαλέκτου στο Ιστορικό – Λαογραφικό μουσείο Ρεθύμνου

Πολιτισμός
Το θέμα της Κρητικής διαλέκτου στο Ιστορικό – Λαογραφικό μουσείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημερίδα την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου – Θα μεταδοθεί και διαδικτυακά

Ημερίδα με θέμα «Η Κρητική διάλεκτος: ιστορικότητα, εκφραστικό βάθος και διδακτικοί πειραματισμοί», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

«Η Πρόεδρος Φαλή Γ. Βογιατζάκη και το Δ.Σ. του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα «Η Κρητική διάλεκτος: ιστορικότητα, εκφραστικό βάθος και διδακτικοί πειραματισμοί» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18.00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου, στην οδό Μ. Βερνάδου 26-28.

Πρόγραμμα εισηγήσεων

Δημήτρης Αρχοντάκης, τέως δήμαρχος Ρεθύμνου, φιλόλογος: «Το ιστορικό βάθος της Κρητικής διαλέκτου»

Κώστας Ηλ. Παπαδάκης, συντ. καθηγητής φιλόλογος-θεολόγος: «Η Κρητική διάλεκτος πολύτιμο εργαλείο παραγωγής γνήσιου κρητικού λόγου και πολιτισμού. Η περίπτωση της Ευγ. Ζαμπετάκη με τις «Παλαιϊνές Κρητικές Κουβέντες»

Γιώργος Σταματάκης, ερευνητής-συγγραφέας: «Τα γράμματα από τα Καπετανιανά και η απήχησή τους»

Χάρης Στρατιδάκης, δρ. Παιδαγωγικής: «Απόπειρες διδασκαλίας της Κρητικής διαλέκτου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

Μαρίνα Τζακώστα, αναπληρώτρια καθηγ. Πανεπιστημίου Κρήτης: «Πώς οι διάλεκτοι μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της γλωσσικής διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: η περίπτωση της Κρητικής»

Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών: «Για ένα ενοποιημένο λεξικό της Κρητικής διαλέκτου»

Τίμηση καθηγητή Χριστ. Χαραλαμπάκη για την ανεκτίμητη προσφορά του στη μελέτη και ανάδειξη της Κρητικής Διαλέκτου

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου.

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Δ.Υ. ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ Ή ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ Ο ΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News