Πολιτισμός

46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ με Παπακωνσταντίνου, Ψαρογιώργη και Θηβαίο

Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ-«Οδηγητή», θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τους Β. Παπακωνσταντίνου, Ψαρογιώργη και Χ. Θηβαίο στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, με το φεστιβάλ να πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από τους Β. Παπακωνσταντίνου, Ψαρογιώργη και Χ. Θηβαίο και άλλους καλλιτέχνες.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο:

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε» για να νικήσει η ζωή».  Αυτό είναι το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα και στη πόλη μας το Ηράκλειο.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή προσαρμόζεται για την προστασία των επισκεπτών του, σε νέο, μεγαλύτερο, αναδιαμορφωμένο χώρο για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλη την έκταση!

Προστατεύουμε την υγεία τη δικιά μας και των υπολοίπων επισκεπτών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή!

Γι’ αυτό:

  • Φροντίζουμε τις μεταξύ μας αποστάσεις!
  • Τις συναυλίες και τις λοιπές εκδηλώσεις τις παρακολουθούμε αποκλειστικά καθήμενοι!
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός του πάρκου!

Οι διοργανωτές θα εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών, επαρκείς τουαλέτες, νιπτήρες κ.α.) με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμό και αποφυγής του συγχρωτισμού στις επιμέρους δραστηριότητες και λειτουργίες του Φεστιβάλ!

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με τα γνωστά υλικά, την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά, το μεράκι, την δημιουργικότητα, την συντροφικότητα, χωρίς χορηγούς και επιχειρηματίες, με την δύναμη που δίνει η οργανωμένη δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ που έχει καθιερώσει το φεστιβάλ κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό σε όλη τη χώρα αλλά και στο Ηράκλειο.

Την δύναμη και την αισιοδοξία την αντλούμε από το σκοπό μας, την πάλη μας για να ανατραπεί το σημερινό άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα που προκαλεί ασφυξία όπως χαρακτηριστικά αποτυπώθηκε στο «capitalism means I cant breathe» σε όλο τον κόσμο, παλεύοντας για την νέα κοινωνία, που είναι ρεαλιστικό σήμερα το 21ο αιώνα να μπορούμε να ζούμε, το Σοσιαλισμό, χωρίς ασφυξία για την ζωή και τα όνειρά μας, βάζοντας τέλος στον φαύλο κύκλο των κρίσεων, της ανεργίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της ζωής στα όρια που κάθε φορά βάζει το σύστημα.

Η προετοιμασία του Φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει και οι «μηχανές» δουλεύουν στο φουλ!

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσει το σύνθημα παντού, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσαρμογή του Φεστιβάλ στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά ώστε ο λαός και η νεολαία να μείνουν «δυνατοί» στην περίοδο της πανδημίας, για να μπορούμε να δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ και αστικά κόμματα που έχουν δώσει δείγματα γραφής, βάζοντας την υγεία του λαού στη λογική «κόστους - οφέλους».

Με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση.

Όλοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Γι’ αυτό φέτος, σε όλα τα Φεστιβάλ, θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατευτεί η υγεία του κάθε επισκέπτη.

Το ταξίδι του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες το ταξίδι του σε πόλεις και χωριά για να φτάσει παντού το μήνυμα του, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ταινίες και άλλες δραστηριότητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια