Πολιτισμός

Θεατρική Παράσταση

Η «Φαύστα» του Μπόστ σε μια παράσταση στο Ρέθυμνο

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 9:30 μμ, Θέατρο «Ερωφίλη»

Μια ιλαροτραγωδία που ο γνωστός πολυσχιδής καλλιτέχνης έγραψε το καλοκαίρι του ΄63

Η θεατρική παράσταση «Φαύστα» του Μπόστ θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρωμένου την Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο θέατρο «Ερωφίλη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου σας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Φαύστα» του Μπόστ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη.
Η «Φαύστα» του Μποστ είναι μια ιλαροτραγωδία που ο γνωστός πολυσχιδής καλλιτέχνης έγραψε το καλοκαίρι του ΄63 και κατά τα δικά του γραφόμενα/λεγόμενα  ήταν «σε στιγμή κεφιού και ούτε θυμάμαι να με κούρασε, ούτε το θέμα του να με απασχολούσε χρόνια..» .

Το κείμενο είναι αυθόρμητο, γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο, συχνά ανορθόγραφο, συντακτικά άναρχο, με χρήση καθαρεύουσας και δημοτικής και σαφώς με διάθεση διακωμώδησης της χρήσης της ελληνικής γλώσσας και του τότε γλωσσικού ζητήματος.

Ταυτοχρόνως η σουρεαλιστική περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας που διαθέτει παραμένει απαράμιλλης αισθητικής ,σύμφωνα με το μοναδικό ύφος του αγαπημένου Μποστ.

Η «Φαύστα», έργο βαθύτατα πολιτικό, αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας.
Ο Μποστ, από τις λίγες περιπτώσεις θεατρικού συγγραφέα που δεν τίθεται κάτω από χαρακτηρισμό ή ταμπέλα, ωθεί ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές, σ’ ένα άναρχο παιχνίδι, όπου τα πάντα έχουν θέση, αρκεί να είναι «Μποστικά».

Φύσει ανατρεπτικός των κακώς αλλά και καλώς κειμένων και όντας σοβαρός και Ελληνικότατος, ο Μποστ παρωδεί, σαρκάζει, απομυθοποιεί, λογοπλάθει, αναιρεί και αναιρείται, μας μπάζει στον κόσμο του και μας οδηγεί σε δρόμους ενός θεάτρου - αντιθεάτρου-,τοποθετώντας μας στο είδος της διασκέδασης και στο ύφος του
έργου που ο ίδιος επιθυμεί.
Το να διασκεδάσουν ηθοποιοί, συντελεστές και θεατές μέσα σ’ αυτό το παραμύθι είναι και ο στόχος που θέσαμε, ανεβάζοντας αυτή την παράσταση.
Συντελεστές:
Συγγραφέας: Μέντης Μποστατζόγλου  «Μποστ»
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λιοδάκης
Πρωτότυπη μουσική-διδασκαλία: Μανώλης Ανδρέου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Κάλη Καραδάκη– Θεατρική Ομάδα Σταυρωμένου
Κουστούμια: Γεωργία Κασσαπάκη
Επιμέλεια φωτισμού: Βαγγέλης Λιοδάκης
Μακιγιάζ: Ιωάννα  Τσιομπίκα – Νικολέτα Τζαγκαράκη
Φωτογραφίες-Βιντεοσκόπηση: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός εντύπων: Μανώλης Ανδρέου
Ηχητική – Τεχνική κάλυψη: Rethymno Live Support

Η προπώληση ξεκινά  την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 στο κιόσκι  4ων Μαρτύρων  κατά τις ώρες  9.00-14.00

 Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια