Πολιτισμός

«Η Νήσος Κ και η θεωρία του Νότου» στην πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης»

Η έκθεση θα βρίσκεται στην πινακοθήκη έως τις 30 Αυγούστου

Παρατείνεται η έκθεση «η Νήσος Κ και η θεωρία του Νότου» που στεγάζεται στην πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» έως την Κυριακή 30 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έντονη είναι η καλλιτεχνική δραστηριότητα αυτό τον Αύγουστο στην Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» παρά τις αντίξοες συνθήκες της περιόδου που διανύουμε. Συγκεκριμένα, το σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου οργανώνει το καλλιτεχνικό πρότζεκτ με την επωνυμία «Η Νήσος Κ και η Θεωρία του Νότου» σε επιμέλεια της εικαστικού Ειρήνης Λιναρδάκη με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του πολιτιστικού συλλόγου Κερατοκάμπου «Η Βίγλα».

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται έκθεση σύγχρονης τέχνης στον Πινακοθήκη.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν σύγχρονη εικαστική έκθεση με νέα έργα σύγχρονων διακεκριμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παιδαγωγικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις με τους καλλιτέχνες, τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους και διακαλλιτεχνικά δρώμενα.

Η Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» βρίσκεται στον Κερατόκαμπο και είναι επισκέψιμη καθημερινά έως τις 30 Αυγούστου από Παρασκευή έως Κυριακή, 7μ.μ. έως 9μ.μ. και κατόπιν συνεννοήσεως για ομαδικές επισκέψεις στο τηλέφωνο 69893959397, 004917623149812 ή στο e-mail viannos.gallery@gmail.com

Το σωματείο φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Το Σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου Σάββας Πετράκης από την αρχή της ίδρυσής του στηρίζει την καλλιτεχνική λειτουργία της Πινακοθήκης διοργανώνοντας σημαντικές εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, πάντα στο πλαίσιο της αρχικής του φιλοσοφίας που είναι να υπηρετεί την τέχνη, τις αξίες του ανθρώπου και του πολιτισμού του.

Ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία της πανδημίας το χρέος που αναλαμβάνει είναι αναμφίβολα να μεταδώσει μέσα από την προσέγγιση των ανθρώπων της τέχνης την ελπίδα και την αισιοδοξία πως, όπως η τέχνη καταφέρνει να επιβιώνει στις δυσκολίες, έτσι και οι κοινωνίες θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν την παρούσα κατάσταση με επαναπροσδιορισμό στόχων και προτεραιοτήτων, που μπορεί χάρη στη θετική επενέργεια της τέχνης να προκύψει και να οδηγήσει στην πνευματική γειτνίαση των μελών τους.

Η κοινωνική απόσταση, εχθρός και φίλος συνάμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, γίνεται αυτό το καλοκαίρι στον Κερατόκαμπο, με τη Νήσο Κ και τη θεωρία του Νότου, έναυσμα που θα προκαλέσει γόνιμη αλληλεπίδραση, δημιουργική και πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, θέαση του κόσμου και της φύσης από άλλο πρίσμα, ξανακοίταγμα του ιστορικού παρελθόντος, επαφή με τα υπάρχοντα έργα της Πινακοθήκης Βιάννου μέσα από μια νέα παιδαγωγική προσέγγιση και γνωριμία με το έργο του Ι. Κονδυλάκη και τα αντίστοιχα εκθέματα της Πινακοθήκης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό του. Σας περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί αυτή την εμπειρία.

Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος: στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλο Μπαριτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού κ. Κώστα Φασουλάκη, τον σύμβουλο για θέματα πολιτισμού της περιφέρειας κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη, τον δήμαρχο Βιάννου κ. Μηνά Σταυρακάκη και τον πολιτιστικό σύλλογο Κερατοκάμπου «Η Βίγλα».

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την επιμελήτρια-εικαστικό κ. Ειρήνη Λιναρδάκη και τους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, κάποιες από τις οποίες βιντεοσκοπήθηκαν και θα κοινοποιηθούν στο διαδίκτυο, είναι οι εξής:

Κυριακή 9 Αυγούστου: «Ο Λοιμός των Αθηνών», Στέλλα Χαιρέτη, Πάνος Ιωαννίδης, Αφήγηση

Παιδαγωγικά εργαστήρια, Στέλλα Μαλλιαράκη

Ανοιχτή συζήτηση με την εικαστικό Ειρήνη Λιναρδάκη, Επιμελήτρια της έκθεσης

Γνωριμία με τους καλλιτέχνες, Vincent Meyrignac, εικαστικός , Vincent Parisot, εικαστικός Στέλλα Χαιρέτη, Πάνος Ιωαννίδης, Ελευθερία Κόμη, ηθοποιός

Πέμπτη 13 Αυγούστου: Γνωριμία με τους καλλιτέχνες και ανοιχτή συζήτηση στην Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» στον Κερατόκαμπο.

Συμμετείχαν οι:

Κατερίνα Σαμαρά, εικαστικός, Melanie Levick-Parkin, designer, Μάρω Μιχαλακάκου, εικαστικός

Παρασκευή 14 Αυγούστου

Παιδαγωγικά εργαστήρια με θέμα τη ζωή του Ιωάννη Κονδυλάκη από την παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη στην Πινακοθήκη

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία τοιχογραφιών και η δημιουργία μικρού μήκους ταινίας με την ηθοποιό Ελευθερία Κόμη.

*Κατά την είσοδο των επισκεπτών στην πινακοθήκη Βιάννου η χρήση ατομικής μάσκας προστασίας από τον covid 19 είναι υποχρεωτική».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια