«Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά»: Η ξεχωριστή διαδρομή του Λουδοβίκου στα αθέατα μονοπάτια της Κρήτης

Πολιτισμός
«Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά»: Η ξεχωριστή διαδρομή του Λουδοβίκου στα αθέατα μονοπάτια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά», ο τίτλος της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σε μία μουσικοποιητική διαδρομή, σε αθέατα μονοπάτια της Κρήτης, με οδηγό επιλεγμένα τραγούδια από την 35χρονη δισκογραφική πορεία του ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, θα «ταξιδέψει» όλους όσους θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης 19 Αυγούστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Μόνος με το μαντολίνο του, όπως ξεκίνησε τη μουσική του ιστορία πριν 35 χρόνια, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα παρουσιάσει τραγούδια του από όλη την δισκογραφία των 17 άλμπουμ, διανθίζοντας την παράσταση όπως πάντα με ιστορίες και παραμύθια.

Μαζί του ο Νίκος Βρέντζος αφηγητής του Ερωτόκριτου και ο Αφγανός Σαμίρ Σαλαμί, που θα τραγουδήσει την περιπετειώδη διαδρομή του από την Περσία μέχρι τη χώρα του Αλεξάντρου... όπως τον παρότρυνε η γιαγιά του, νανουρίζοντάς τον.

Ειδικότερα, θα ακουστούν τραγούδια από τον προσωπικό δίσκο του σπουδαίου και ιδιαίτερα αγαπητού καλλιτέχνη (“Μοιρολόγια”, Σείριος-ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, 1985) έως "Τα χρώματα της αγάπης” (“The Colors of Love”, Network, 1999), ο ραψωδός παρατηρεί, εξιστορεί και διηγείται.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον αίθριο χώρο του, ώρα έναρξης 21:00 (είναι ο προαύλιος χώρος μόλις κατέβει κάποιος τα σκαλάκια του Αγίου Ανδρέα μπροστά στο Πολιτιστικό).

Εισιτήρια μπορούν να προμηθεύονται όσοι ενδιαφέρονται από το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης (τις εργάσιμες ημέρες). Ώρες προπώλησης: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 09:30-14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:30-13:30 και 18:00-20:30. Ένας μικρός αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί και από το ταμείο του Πολιτιστικού τη βραδιά της εκδήλωσης.

Τιμή εισιτηρίου: 12 €.

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες

Όπως προαναφέραμε, δίπλα στον Λουδοβίκο των Ανωγείων θα βρίσκεται ο Νίκος Βρέντζος αφηγητής του Ερωτόκριτου και ο Αφγανός Σαμίρ Σαλαμί, που θα τραγουδήσει την περιπετειώδη διαδρομή του από την Περσία μέχρι τη χώρα του Αλεξάντρου.

Ο Νίκος Βρέντζος - Burgos είναι γεννημένος στην Καρκαδιώτισσα Μονοφατσίου, είναι βοσκός το επάγγελμα και έχει το χάρισμα της αφήγησης, με μια προικισμένη φωνή σε χροιά και τέμπο.

Έχοντας μελετήσει τον Ερωτόκριτο γνωρίζει τα νοήματα ακόμα και των αγνώστων λέξεων για τους νεότερους και μπορεί να τις αποδώσει όπως τους αξίζει.

Ο Ερωτόκριτος υπήρξε το αναγνωστικό των βοσκών. Οι περισσότεροι του περασμένου αιώνα βοσκοί του Ψηλορείτη έμαθαν γράμματα από το βιβλίο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Θα αποδώσει αποσπάσματα.

Ενώ ο Σαμίρ Σαλαμί είναι ένα νεαρό παιδί, μετανάστης από το Αφγανιστάν. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει στα Ανώγεια και δουλεύει

Ζει τα τελευταία 12 χρόνια στα Ανώγεια και δουλεύει ως ελαιοχρωματιστής. Αρχικά, ήταν στο πρόγραμμα ένταξης της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, όπου και φοίτησε στο σχολείο και ξέρει να διαβάζει και να γράφει ελληνικά.

Ο Σαμίρ θα τραγουδήσει στα Ελληνικά την ιστορία του από το Αφγανιστάν μέχρι και την Κρήτη, στα Ανώγεια, με δύο τραγούδια, που γράφτηκαν πάνω στη δική του αφήγηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News