«Ταλλαία 2020»: «Τα μουσικά περάσματα» - Κρητικά και έντεχνα ακούσματα σε μια συναυλία

Πολιτισμός
«Ταλλαία 2020»: «Τα μουσικά περάσματα» - Κρητικά και έντεχνα ακούσματα σε μια συναυλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τετάρτη,12 Αυγ 2020, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.
Μια μοναδική συναυλία στο Φεστιβάλ

Με μισ ιδιαίτερη μουσική βραδιά συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Ταλλαία 2020».

Συγκεκριμένα, μετά το τριήμερο των παραστάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2020» συνεχίζεται το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.

Τα «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου είναι ένα φεστιβάλ που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα της Κρήτης. Και αυτό γιατί, ακόμα και φέτος μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοτυπία του και την παραγωγή εκδηλώσεων, που θα παρουσιαστούν αποκλειστικά στα «Ταλλαία».

Στο πλαίσιο αυτό, στην σκηνή του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ακόμα μια τοπική παραγωγή από τους μουσικούς του παραδοσιακού συλλόγου «Ηχώ Κρητών».

Πρόκειται για μια συναυλία η οποία ονομάστηκε «Μουσικά Περάσματα» καθότι αφορά κρητικά και έντεχνα ακούσματα με διαφορά στις χρονολογίες.

Η εν λόγω διαφορά μας οδηγεί στον σκοπό της βραδιάς, όπου δεν είναι άλλος από την δυνατότητα που με πολύ αγάπη για το αντικείμενο θα προσφέρουν νέοι Μυλοποταμίτες μουσικοί στον ακροατή, ο οποίος καλείται να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κρητικής μουσικής που όχι μόνο δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα των χρόνων αλλά παραμένει ζωντανή και δεν παύει να εκσυγχρονίζεται.

Ακόμη και την σύμμειξη της με την έντεχνη μουσική με τέλος αυτής της διαδικασίας, ένα άρτιο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Συμμετέχουν: Μπροτζάκη Γεωργία Λαούτο - μαντολίνο – τραγούδι, Καλλιτσουννάκης Παύλος κιθάρα - τραγούδι, Βολανάκης Νικηφόρος Άσκομπαντουρα – μαντολίνο, Σταφυλάκη Άννα Νταούλι - μαντολίνο – τραγούδι, Πάγκαλος Ανδρέας Μαντολίνο – τραγούδι, Αντωνάκης Γιάννης Λυρα – τραγούδι, Βεργιανάκης Γιάννης Μαντολίνο – τραγούδι, Χατζηδάκης Γιάννης Λύρα – τραγούδι, Μπρόκου Ραφαέλα – Λύρα, Δάνδαλης Σταύρος – Μαντολίνο, Νικηφόρος Γιάννης – Λύρα και Λυμάκης Μιχάλης – Λαούτο.

Η συναυλία μουσικά περάσματα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 στις 9μμ στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.

Μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Για την διοργάνωση του Φεστιβάλ «Ταλλαία 2020» τηρείται η κείμενη νομοθεσία σύμφωνα με το Υπ. Αριθ. Πρωτ: ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΣΠ/312359/1536/23-6-20 έγγραφο του ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού (covid -19).

Το κοινό του φεστιβάλ θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:

  1. Θα πρέπει κατά την είσοδο και την έξοδο του στο θέατρο να ακολουθεί τον ενδεδειγμένο διάδρομο που θα του υποδεικνύουν οι διοργανωτές. Η προστατευτική μάσκα είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και κατά την έξοδο του από το θέατρο. Εφόσον τοποθετηθεί στην θέση του εντός θεάτρου η προστατευτική μάσκα είναι προαιρετική καθώς ο χώρος είναι ανοικτός και εμπίπτει στις περιπτώσεις που δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της.
  2. Κάθε θεατής θα κάθεται στις θέσεις που θα του υποδεικνύουν οι ταξιθέτες του θεάτρου. Χρησιμοποιείται το 75% των θέσεων του Ανοικτού Θεάτρου Περάματος και η απόσταση σύμφωνα με τον νόμο είναι ένα κάθισμα ανά δύο κενά. Στις περιπτώσεις οικογενειών λαμβάνεται ειδική μέριμνα από τον ταξιθέτη.
  3. Δεν επιτρέπεται να είναι κανένας όρθιος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Εφόσον προκύψει λόγος εξόδου κατά την διάρκεια της μουσικής ή θεατρικής παράστασης θα πρέπει να απευθύνεται στους ταξιθέτες του θεάτρου για να τον καθοδηγούν σωστά.
  4. Τα παιδιά αυστηρά θα πρέπει να είναι μαζί με τους γονείς. Απαγορεύεται ρητά να είναι όρθια ή να μετακινούνται στο χώρο.
  5. Στις εισόδους και εξόδους του θεάτρου καθώς επίσης στις τουαλέτες θα υπάρχουν αντισηπτικά για τα χέρια.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News