Με τιμή και λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Μύρωνα Επισκόπου Κρήτης

Πολιτισμός
Με τιμή και λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Μύρωνα Επισκόπου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος πιστών σπεύδει κάθε χρόνο για να τιμήσει τον Άγιο στο ομώνυμο χωριό του νομού Ηρακλείου

Η μνήμη του Αγίου Μύρωνα Επισκόπου Κρήτης του Θαυματουργού, πολιούχου και προστάτη της ομώνυμης κωμόπολης τιμάται στις 8 Αυγούστου και αποτελεί ένα από τα κορυφαία θρησκευτικά γεγονότα της Κρήτης.

Χιλιάδες οι πιστοί που σπεύδουν κάθε χρόνο το διήμερο της εορτής 7 και 8 Αυγούστου από όλη την Κρήτη, καθώς και άλλα μέρη της χώρας για να τιμήσουν τη χάρη Του, να ανάψουν ένα κερί, να προσκυνήσουν την σεπτή εικόνα του και τα ιερά λείψανα του, αλλά και να πάρουν μαζί τους το θαυματουργό αγίασμα που αναβλύζει επί αιώνες από τη σκήτη που έζησε ο Άγιος.

Έτσι και φέτος με κάθε τιμή, σεβασμό και κατάνυξη θα εορταστεί η μνήμη του. Ειδικότερα, απόψε και ώρα 7:30 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ.κ. Προδρόμου, ενώ στις 10 το βράδυ θα γίνει νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του εν Αγίοις Πατρός Ημών Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης του Θαυματουργού, εορτάζει ο φερώνυμος Ι.Ν. του Αγίου της ομωνύμου κωμοπόλεως, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ενορίας, στις 7 π.μ., θα τελεστούν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News