7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας: Τελετή έναρξης για το… ταξίδι στον κόσμο 

Πολιτισμός
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας: Τελετή έναρξης για το… ταξίδι στον κόσμο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια η επιτυχία του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards» &  του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards»   

Όλες οι χώρες ψηφίζουν διαδικτυακά για τα Βραβεία Κοινού του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards» καθώς και του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards».

Συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards» καθώς και το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», φέτος από το διαδίκτυο λόγω της πανδημίας του Covid–19. 178 ταινίες από 42 διαφορετικές χώρες, προβάλλονται καθημερινά κατά την διάρκεια όλου του 24ωρου, από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.festivalierapetra.gr.

Το Σάββατο 1η Αυγούστου η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Ελένη Βλάσση, κήρυξε την έναρξη των δύο Φεστιβάλ σε μια ξεχωριστή Τελετή Έναρξης μετά την απόφαση της να μην συμμετέχει το κοινό, καθώς κύριο μέλημα των Φεστιβάλ είναι η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων της Ιεράπετρας.

Η κ. Ελένη Βλάσση προσκάλεσε όλο τον πλανήτη εδώ στην νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, στην πύλη της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι των πολιτισμών και των ηπείρων να παρακολουθήσει από το διαδίκτυο όλα τα Διαγωνιστικά Τμήματα των Φεστιβάλ, το Πανόραμα, αφιερώματα, σεμινάρια, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, περιηγήσεις στην πόλη της Ιεράπετρας και πολλά άλλα.

Η Τελετή Έναρξης στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Κουργιαννίδης, ο ερευνητής-λαογράφος-συγγραφέας κ. Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, ο βραβευμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Χρήστος Σολωμός, η παρουσιάστρια-καθηγήτρια Γερμανικών Μαριάννα Χαϊτα καθώς και η ομάδα εθελοντών του Φεστιβάλ «ο Μίτος της Αριάδνης», μεταδόθηκε ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.festivalierapetra.gr και την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές από όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη επιτυχία του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards» καθώς και του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», έγκειται στο ότι πραγματοποιήθηκαν στις ημερομηνίες που είχαν ήδη ανακοινωθεί πριν την πανδημία, και με την συμμετοχή εκατοντάδων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν τον πεντάστερο διεθνή πολιτιστικό θεσμό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της ιστοσελίδας www.festivalierapetra.gr προλάβετε να εγγραφείτε καθώς καθημερινά η ιστοσελίδα αγγίζει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο χρηστών, και να παρακολουθήσετε μέχρι και το Σάββατο 8 Αυγούστου ώρα 19.00, όλο το πρόγραμμα των δύο Φεστιβάλ, αλλά και να ψηφίσετε τις καλύτερες ταινίες από όλα τα διαγωνιστικά τμήματα, για το βραβείο κοινού.   

Μέχρι στιγμής, σε αυτή την διαδικτυακή ψηφοφορία έχουν εγγραφεί, ψηφίσει χιλιάδες χρηστών-θεατών, σκηνοθετών από όλη τη γη.

Για να παρακολουθήσετε ταινίες και ντοκιμαντέρ, εγγραφείτε στην ιστοσελίδα των Φεστιβάλ www.festivalierapetra.gr και να ψηφίσετε τις καλύτερες ταινίες για τα βραβεία κοινού ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News