«Φεγγαροβραδιά» στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας

Πολιτισμός
«Φεγγαροβραδιά» στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Δευτέρα,03 Αυγ 2020, 21:00
Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας
Αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου - Αγαπημένες ταινίες θα ξαναζωντανέψουν υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου

Μουσική παράσταση «Φεγγαροβραδιά» θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό  χώρο της Γόρτυνας την Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 21:00μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου και όπως αναφέρεται οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν θα «διασχίσουν» τη λεωφόρο των αναμνήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00 στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου διοργανώνουν μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου με τίτλο «Φεγγαροβραδιά», στα πλαίσια της ετήσιας ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας και του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν θα «διασχίσουν» τη λεωφόρο των αναμνήσεων, σ’ ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στη μουσική από τον Ελληνικό κινηματογράφο. Αγαπημένες ταινίες θα ξαναζωντανέψουν υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, στο μαγικό χώρο της αρχαίας Γόρτυνας, σε μια νύχτα πολύπλευρου πολιτισμού, όπου μέσα από τις νότες και τις φωνές τους, σε συνάρτηση με το κατανυκτικό και πανέμορφο αρχαιολογικό τοπίο, θα μεταφέρουν το κοινό στην ατμόσφαιρα της εποχής.

- Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι),

- Στέφανος Κουρουπάκης (κοντραμπάσο / τραγούδι),

- Παναγιώτης Καπιζιώνης (Μπουζούκι / μπαγλαμάς),

- Σωτήρης Αλεξάκης (κιθάρα / τραγούδι),

- Μαρία Φασουλάκη (τραγούδι)

- Γιάννης Χαρκούτσης (κρουστά)

- Μιχάλης Ψαρομιχαλάκης (ηχοληψία)

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέγιστος αριθμός θεατών : 80 άτομα

Δυνατότητα προσέλευσης από τις 20:30, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην είσοδο.

Στον χώρο θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (SarsCov2)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News