Πολιτισμός

Συγκίνηση στον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα στον Κολυβά - Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου έλαβε ο ιερέας

Ένας ξεχωριστός εορτασμός

Με κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στον Κολυβά Γαζίου φέτος

Ο Επίσκοπος Κνωσού, κ.κ. Πρόδρομος Ξενάκης το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Κολυβά Γαζίου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Πετούση. 

Διπλή χαρά για τον ιερέα, για όλους όσους υπηρετούν με πολύ αγάπη και αφοσίωση τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και για τους ενορίτες και πιστούς που βρέθηκαν την συγκεκριμένη ημέρα στην ιερά πανήγυρη για να τιμήσουν τον Άγιο, να εκπληρώσουν ένα τάμα και να προσευχηθούν. 

Ημέρα επίσης συγκίνησης, κατάνυξης αλλά και… εκπλήξεων για τον ιερέα, καθώς απ’ ότι πληροφορούμαστε δεν γνώριζε κάτι πριν, για την ιδιαίτερη τιμή που του έγινε, καθόλου «άδικα» βέβαια, καθώς πρόκειται για έναν ιερέα με μεγάλη προσφορά και πλούσιο εκκλησιαστικό έργο, στα 27 χρόνια της ιεροσύνης του. 

Ο πατέρας Κωσταντίνος Πετούσης, ξεκίνησε το ιερατικό του έργο από το χωριό Καμάρι, σε ηλικία 20 ετών. Εκεί μάλιστα έβαλε τον θεμέλιο λίθο και ολοκλήρωσε πέντε εκκλησίες. Υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την Εκκλησία, λίγο πριν πάρει τη «μετάθεσή» του για την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα στον Κολυβά. 

Μία μικρή ενορία που κατάφερε τα τελευταία χρόνια να την αυξήσει… να την μεγαλώσει με πολύ αγάπη, ανιδιοτέλεια και προσφορά, τόσο του ίδιου, όσο και όλων εκείνων που υπηρετούν τον Ιερό Ναό. Έχει καταφέρει να κρατάει ενωμένο το ποίμνιο προσελκύοντας τον κόσμο, με την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια που τον διακρίνουν.

Συγκίνησε ο Επίσκοπος Κνωσού

«Τα οφίκια της Εκκλησίας είναι για να ενισχύουν τον Ιερέα, τους συνεργάτες του, τους ψάλτες, τους πιστούς της Ενορίας για να μπορούν όλοι μαζί να επιτελούν το έργο… Έτσι λοιπόν σήμερα ήρθε η ώρα για τον πατέρα Κωνσταντίνο, η ώρα του Θεού, η ώρα της Εκκλησίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόδρομος Ξενάκης.

«Πατέρα Κωνσταντίνε, θα σου δώσω ένα ταπεινό μικρό σταυρό. Είναι δικός μου και τον είχα πάρει από μία επίσκεψή μου στα Ιεροσόλυμα. Είναι οι σταυροί που δίνει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, οι φιλντισένιοι, που έχουν τη χάρη και την ευλογία ότι είναι λειτουργημένοι στον Πανάγιο τάφο του Χριστού μας. Αξία υλική δεν έχει. Έχει αξία όμως πνευματική», είπε μεταξύ άλλων.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια