Ιεραποστολικός & Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις» - Μία σπουδαία εκδήλωση με σπουδαίους καλλιτέχνες

Πολιτισμός
Ιεραποστολικός & Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις» - Μία σπουδαία εκδήλωση με σπουδαίους καλλιτέχνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,13 Σεπ 2020, 20:30
Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης
«Στα μονοπάτια της ορθοδοξίας και της παράδοσης» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 20:30 στο Κηποθεάτρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με σπουδαίους καλλιτέχνες διοργανώνει ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις», στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος με πλούσιο και ιερό έργο, διοργανώνει αυτή την εκδήλωση την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Με ευαισθησία για την Αφρική και την μοίρα της, ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις», ανοίγει ένα παράθυρο σε αυτή την «άγνωστη» ήπειρο αισιοδοξώντας να μπορέσει να χαρίσει λίγο φως στο σκοτάδι της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας εκεί.

Κάθε πολίτης της Αφρικής πρέπει να ζει και να ζει με αξιοπρέπεια, αξίες και δικαιώματα. Για τον σκοπό αυτό ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις» οργανώνει την Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα μονοπάτια της ορθοδοξίας και της παράδοσης» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:30 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με σκοπό οι επισκέπτες της εκδήλωσης να διαθέσουν το ελάχιστο που μπορούν σε κουμπαρά που θα υπάρχει στο Κηποθέατρο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

- Σκοπούς και τραγούδια της Κρήτης από τον βιολάτορα Αντώνη Μαρτσάκη και τους μουσικούς του.

- Χορευτική παράσταση και μερακλίδικη εμφάνιση παρέας από τον Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης.

- Νανουρίσματα και τραγούδια από την Βούλα Στρατάκη.

- Αφήγηση παραμυθιών από την αφηγήτρια - παιδαγωγόΕλεάνα Χατζάκη.

- Αναφορά στο έργο του κρητικού λαογράφου Αριστοφάνη Χουρδάκη.

- Αναφορά στο ιεραποστολικό έργο με βιντεοπαρουσίαση.

Ποιος είναι ο Σύλλογος και ποια η δράση του

Ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις» είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος μέριμνας και προστασίας για κάθε συνάνθρωπο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της γης. Ιδρύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με την 86/2017 απόφαση του ειρηνοδικείου Ηρακλείου, με αποκλειστικό σκοπό την προσφορά βοήθειας  και μέχρι σήμερα αριθμεί 502 μέλη.

Μέσα σε τρία χρόνια ο Σύλλογος έχει κατορθώσει:

  • Να βοηθήσει άτομα και οικογένειες με τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό,
  • Ενίσχυσε τους πυρόπληκτους στο «Μάτι» της Αττικής,
  • Συνδιοργάνωσε εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, όπως π.χ. η εθελοντική αιμοδοσία των μελών του συλλόγου μας για την ενίσχυση ατόμων με μεσογειακή αναιμία, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 15-07-2018,
  • Ίδρυσε τράπεζα αίματος,
  • Ιεραποστολική δράση για την ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου, μέσω οικονομικής και υλικής βοήθειας (αποστολή containers) σε δοκιμαζόμενες χώρες της Αφρικής, και συγκεκριμένα στις νεοϊδρυθείσες ορθόδοξες, ελληνικού στοιχείου ιερές μονές Αγίου Νεκταρίου-Νοτίου Αφρικής, Παναγίας Τριχερούσης-Κένυας και Ι.Μ. Οσία Μακρίνα -Τανζανίας. Οι παραπάνω μονές εκτός από την σημαντική υλική βοήθεια που παρέχουν για την στήριξη των αδυνάτων κατοίκων, προσφέρουν και σημαντικό παιδαγωγικό και θεολογικό έργο στον πληθυσμό των προαναφερθέντων περιοχών.

Το διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος: Ευάγγελος Αποστολάκης

Αντιπρόεδρος: Εμμανουήλ Καναβάκης

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Διακαινισάκης

Ταμίας: Βαρβάρα Σχοιναράκη

Υπεύθυνος Πολιτιστικών εκδηλώσεων: Μιχάλης Αποστολάκης

Υπεύθυνος Ιεραποστολικού Έργου: Γεώργιος Κουτάντος

Υπεύθυνος Φιλανθρωπικού Έργου: Μιχάλης Ορφανουδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News