Πολιτισμός

Cinema

Αρχαιολογικό μουσείο: Θερινό σινεμά στην Πανσέληνο

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 9:00 μμ, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Προβολή δύο ταινιών στον κήπο του Μουσείου

Στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί προβολή  δύο ταινιών με  ελεύθερη ελεγχόμενη είσοδο, την Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 21.00μ.μ., Πρόκειται για τις ταινίες «Όσον Ζεις» και «Παραθεριστές της Ιστορίας» ενώ όπως αναφέρεται θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας 40 καθήμενους θεατές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:                                                               

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην προβολή δύο ταινιών στον κήπο του Μουσείου, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ώρα 21.00.

«Όσον Ζεις»

Παραγωγή: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (2017). Διάρκεια 24 ́. Στην ελληνική γλώσσα, με υπότιτλους στην αγγλική.

Μια ταινία μικρού μήκους για τις νέες προσεγγίσεις στην αρχαία μουσική. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί συλλογικό έργο 20 μαθητών του Σεμιναρίου Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων με εισηγητές τον Άγγελο Κοβότσο και τον Γεώργιο Πιτσάκη.

Ένα επιτύμβιο τραγούδι που υμνεί τη ζωή, αποτελεί τον μίτο που μας οδηγεί στην ανίχνευση της αρχαίας ελληνικής μουσικής μέσα από την επιστημονική έρευνα, τα ανασκαφικά ευρήματα και τις σύγχρονες μουσικές ερμηνείες. Αρχαιομουσικολόγοι, συντηρητές, οργανοποιοί και μουσικοί από την Ελλάδα, Αυστρία, Ισπανία και Κίνα αναδεικνύουν την οικουμενική διάσταση και τη διαχρονική αξία του μηνύματος της ζωής που μεταφέρει το αρχαιότερο σωζόμενο ολοκληρωμένο τραγούδι.

«Παραθεριστές της Ιστορίας»

Σκηνοθέτης : Γιώργος Διδυμιώτης. Διάρκεια 50’. Παραγωγή: ΥΠΠΟΑ/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων (2018). Στην ελληνική γλώσσα, με υπότιτλους στην αγγλική.

Με αφορμή την επιστροφή των κυθηραϊκών αρχαιοτήτων από τον Πειραιά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, η ταινία μας καλεί σε ένα άλλο ταξίδι, στοχαστικό, γεμάτο ωστόσο απορίες και μόνο σκιές απαντήσεων: γιατί σκαλίζουμε το παρελθόν, τι προσδοκούμε να βρούμε, τι μπορούμε να μάθουμε και –εν τέλει– ποιοι είμαστε μέσα στο μεταβαλλόμενο ιστορικό πλαίσιο.

Η ταινία απέσπασε το 1ο Βραβείο ταινίας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (Docfest) που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα μεταξύ 13-18 Νοεμβρίου, και την 1η Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας που πραγματοποιήθηκε στις 26-30 Μαρτίου 2019 στην πόλη Νιόν της Ελβετίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους για τις άδειες προβολής των ταινιών.

Στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ώρα 21:00.

Στον χώρο εφαρμόζονται μέτρα κατά της διάδοσης του Covid-19.

Είσοδος ελεύθερη (ελεγχόμενη) για 40 καθήμενους θεατές. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Κατά την προσέλευση στην εκδήλωση και κατά την αποχώρηση η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια