Πολιτισμός

Συναυλία

«Κρητική Βεγγέρα» με τον Αντώνη Μαρτσάκη

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020, 9:00 μμ, Λόφος Φορτέτζας

Ένα μουσικό ταξίδι με Κρητικά τραγούδια

Η συναυλία «Κρητική Βεγγέρα» με τον Αντώνη Μαρτσάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Λόφο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, με ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσει τραγούδια από παλαιότερους και σύγχρονους Κρήτες δημιουργούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Στη Μεγαλόνησο, κάθε καλοκαίρι, μαζεύονται τα βράδια οι παρέες να κουβεντιάσουν, να διηγηθούν τις ιστορίες τους, να τραγουδήσουν τον έρωτα
και την αγάπη με τις μαντινάδες τους!
Έτσι και ο Αντώνης Μαρτσάκης, μάς καλεί να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα στη δική του «Βεγγέρα», την Πέμπτη 30  Ιουλίου στο Λόφο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο και με τη φωνή του και τους ήχους του βιολιού του να μας ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κρήτη!
Μια γιορτή κι ένα μοίρασμα που το έχουμε όλοι ανάγκη αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι. Ο Αντώνης Μαρτσάκης θα ερμηνεύσει τραγούδια από
παλαιότερους και σύγχρονους Κρήτες δημιουργούς από την Κίσσαμο ως τη Σητεία ακούγοντας Κισσαμίτικα Συρτά, Ριζίτικα, Ρεθεμιώτικα Πεντοζάλια, Κοντυλιές με Ασκομαντούρα και γλυκές μελωδείες με το Μαντολίνο.
Κεντρικός ερμηνευτής θα είναι ο Αντώνης Μαρτσάκης (βιολί, τραγούδι) με τους συνεργάτες του:Νίκο Μαρεντάκη (λαούτο), Κανάκη Κοζωνάκη (λαούτο και τραγούδι), Χαράλαμπο Πιτροπάκη (ασκομαντούρα, μπαντουράκι και σητειακό νταουλάκι), Φραγκίσκο Μπαλτζάκη (ασκομαντούρα, μπαντουράκι και σητειακό νταουλάκι), Γιάννη Μαρτσάκη (θιαμπόλι, μαντολίνο).

Την Πέμπτη 30  Ιουλίου 2020 ,στο Λόφο της Φορτέτζας , πραγματοποιείται συναυλία με τον  Αντώνη Μαρτσάκη.
Είσοδος ελεύθερη,  ώρα 21:00μ.μ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια