Πολιτισμός

«Ο μεγάλος περίπατος των σκλάβων» … η δημοκρατία 46 χρόνια μετά

Βουβοί και με πλάτες σκυθρωπές, διέσχισαν κεντρικό δρόμο της πόλης

Καλλιτεχνική δράση «ο μεγάλος περίπατος των σκλάβων», για την ημέρα αποκατάστασης της ελληνικής δημοκρατίας από την χούντα, πραγματοποίησε η Καλλιτεχνική Ομάδα Δράσης, Synartia, την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της ελληνικής δημοκρατίας από τη χούντα των συνταγματαρχών και σαράντα έξι χρόνια μετά, η ελευθερία και η δημοκρατία δέχονται συνεχή χτυπήματα. Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις διαδηλώσεις οδηγεί σε απεμπολή ενός από τα βασικά όπλα της δημοκρατίας, τη δυνατότητα των πολιτών να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους όταν η πολιτεία νομοθετεί αυθαίρετα χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες τους, καθοδηγούμενη από άλλα συμφέροντα.

Στον σημερινό κόσμο που κυβερνά ο φόβος και το χρήμα, είμαστε όλοι βουβοί σκλάβοι. Περπατάμε με βήματα ελεγχόμενα, ζεμένοι στον ζυγό της καθημερινότητας και της συνεχόμενης υποβάθμισης της ποιότητας ζωής μας.

Ο «μεγάλος περίπατός» μας γίνεται με τα πόδια δεμένα, μια παγκόσμια σισύφεια πορεία σκλάβων ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και ιδεολογίας.

Θέλοντας να δηλώσουμε την αντίθεσή μας απέναντι σ’ αυτόν τον ζοφερό κόσμο που βρίσκεται ήδη προ των πυλών, την Πέμπτη 23 Ιουλίου σχηματίσαμε μια ανθρώπινη αλυσίδα «σκλάβων» με τα πόδια μας δεμένα με σκοινί σε «απόσταση ασφαλείας».

Έπειτα, βουβοί και με πλάτες σκυθρωπές, διασχίσαμε κεντρικό δρόμο της πόλης με μπροστάρη τον δικό μας «τρελό ποιητή», δίνοντας έτσι το ξεκάθαρο μήνυμα στους κατοίκους, τους φορείς και τους επισκέπτες της πόλης μας ότι αντιλαμβανόμαστε καθετί που συμβαίνει γύρω μας και ότι δεν θα παραμείνουμε ανέκφραστοι και αδρανείς.

“Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;” – Κ. Γώγου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια