Πολιτισμός

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν»

Διάλεξη και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας

Ολοκληρώθηκε το μαθησιακό πρόγραμμα «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν» που επιμελήθηκε και παρείχε εθελοντικά στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Χερσονήσου «Στέφανος Ξανθουδίδης» η διαπρεπής κ. Αθηνά Ν. Κυριακάκη – Σφακάκη, Επαγγελματίας Ξεναγός, Συνταξιούχος Τραπεζικός, Συγγραφέας.

Όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και διάλεξη στην Ιερά Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας ενώ στον άυλειο χώρο της Μονής, η κ. Κυριακάκη προσέγγισε το θέμα «Κρήτη, Ενετοκρατία 1210-1669. Κοινωνία, παιδεία, τέχνες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με ξενάγηση και διάλεξη στην Ιερά Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το μαθησιακό πρόγραμμα «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν» που επιμελήθηκε και παρείχε εθελοντικά στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Χερσονήσου «Στέφανος Ξανθουδίδης» η διαπρεπής κ. Αθηνά Ν. Κυριακάκη – Σφακάκη, Επαγγελματίας Ξεναγός, Συνταξιούχος Τραπεζικός, Συγγραφέας.

Στον αύλειο χώρο της Γκουβερνιώτισσας η κ. Κυριακάκη – Σφακάκη προσέγγισε με μοναδικό τρόπο το θέμα: «Κρήτη, Ενετοκρατία 1210-1669. Κοινωνία, παιδεία, τέχνες» παρασύροντας το κοινό που συμμετείχε ενεργά σε αυτή την πνευματική βραδιά σε ένα μάθημα ζωής.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι: «παρά το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας ο πρώτος κύκλος δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, η εκδήλωση λήξης αυτής της μαθησιακής περιόδου πραγματοποιείται με ευλαβική τήρηση των μέτρων ασφαλείας και με την προσδοκία να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το φθινόπωρο, δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση του θεσμού του ΔΕΑΠ.»

Παράλληλα, ο Δήμαρχος τίμησε την κ. Σφακάκη-Κυριακάκη βραβεύοντάς την για την εθελοντική της προσφορά και την πολύτιμη συνεργασία της στη μαθησιακή περίοδο του ΔΕΑΠ Χερσονήσου για το 2020.

Στην εκδήλωση - όπου τηρήθηκαν με απόλυτο σεβασμό οι κανόνες διαφύλαξης της δημόσιας υγείας εξαιτίας του covid 19 – παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι κκ Κώστας Ζαχαριουδάκης – Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού και Μανώλης Ανυφαντάκης - Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπαγουράκης, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμιών Ευαγγελία Τριανταφυλλίδου, ο πρόεδρος του ΚΟΙ.ΠΟ.Δ.Ι. Γιάννης Κομονταχάκης και το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής ΔΕΑΠ Χερσονήσου, Ελένη Μαραγκάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια