«Ουρανός από στάχτη» παρουσιάζει το νέο της βιβλίο η Νίκη Τρουλλινού

Πολιτισμός
«Ουρανός από στάχτη» παρουσιάζει το νέο της βιβλίο η Νίκη Τρουλλινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη 8 Ιουλίου στην «Μαρίνα»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ουρανός από στάχτη»  της διηγηματογράφου, Νίκης Τρουλλινού θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 7.30μμ. στην «Μαρίνα» Ηρακλείου, από τις εκδόσεις «Ποταμός» και το Βιβλιοπωλείο «Αναλόγιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ και το Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο με χαρά σας προκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Τρουλλινού «Ουρανός από στάχτη» την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, 7.30μμ. στην «Μαρίνα» Ηρακλείου.

Η συγγραφέας θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Στέλιο Ζερβό και αποσπάσματα θα διαβάσει η Ελένη Μπενέκου.

Ουρανός από στάχτη, Μυθιστόρημα

Το ισλανδικό ηφαίστειο γεμίζει  στάχτες τους ουρανούς της Ευρώπης - Απρίλιος 2010. Ο Τηλέμαχος, τεχνοκράτης των Βρυξελλών, και η Θάλεια - μεταξύ Κρήτης και Εξαρχείων - πληκτρολογούν μυστικά και ψέματα, διαβάζουν το ημερολόγιο της γιαγιάς και ιχνηλατούν την Ευρώπη που ονειρεύτηκαν. Ποια Ευρώπη και ποια Ελλάδα;

Μία από τις πιο ευαίσθητες και υποψιασμένες φωνές της ελληνικής περιφέρειας, η διηγηματογράφος Νίκη Τρουλλινού, η μόνη που κατοικεί στην Κρήτη από την παρεμβατική και ταλαντούχα (άτυπη) γυναικεία συντροφιά των Γαλανάκη, Γιαννακάκη, Δούκα και Καρυστιάνη, παίρνει ως αφορμή την ευρωπαϊκή παράλυση που κυριάρχησε το 2010 μετά την έκρηξη ενός ισλανδικού ηφαιστείου και με το επίκαιρο μυθιστόρημά της «Ουρανός από στάχτη» (εκδ. Ποταμός) αποτυπώνει τα σημάδια που έχει αφήσει στην ελληνική κοινωνία η στενόκαρδη σχέση της Ε.Ε. με την Ελλάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News