Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Βλέπουμε την ιστορία με άλλο μάτι»

Πολιτισμός
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Βλέπουμε την ιστορία με άλλο μάτι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάπλαση Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Με αφορμή το έργο της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά αποκτώντας σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους καθώς και ένα κατάφυτο, ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο, καλεί τους πολίτες να απολαύσουν πολιτιστικές και ψηφιακές εμπειρίες και να ανακαλύψουν ξανά την ιστορία με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρόκειται για την κοινή πρωτοβουλία «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια της Κρήτης, η οποία ξεκινά στις 6 Ιουλίου, φιλοδοξώντας να συναντήσει τους κατοίκους της περιοχής και να αναδείξει ένα μοναδικό χώρο ο οποίος, αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την περιοχή και τον πληθυσμό της.

Παράλληλα έχει στόχο να καλλιεργήσει την περιφερειακή συνείδηση, υπογραμμίζοντας την Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής πραγματικότητας.

Η πρωτοβουλία αφορά σε πέντε ιδιαίτερα σημαντικά έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης που ξεκίνησαν στην περιφέρεια Κρήτης το 2002 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2022, με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντικείμενο τη συνολική ανάπλαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου που στεγάζει τα πολύτιμα τεκμήρια του Μινωικού Πολιτισμού.

Το αποτέλεσμα θα είναι μια νέα σύγχρονη θεώρηση του αρχαίου κρητικού πολιτισμού που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

Αυτό το μακρύπνοο έργο περιλαμβάνει διάφορες παρεμβάσεις οι οποίες, όταν ολοκληρωθούν, θα προσφέρουν στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία πολιτισμικής απόλαυσης, αυξάνοντας την ελκυστικότητα της πόλης για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες, μέσω μοναδικών διαδραστικών εμπειριών.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Ελλάδας και παγκοσμίως γνωστό  για την εξαιρετική συλλογή το από αντικείμενα του Μινωικού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του έργου αναβαθμίστηκε εσωτερικά και εξωτερικά, αποκτώντας σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους καθώς και ένα κατάφυτο, ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο.

Παράλληλα, το Μουσείο εισέρχεται σταδιακά σε μια νέα εποχή, εντάσσοντας τεχνολογίες που προσελκύουν τη νέα, ψηφιακή γενιά, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζονται έτσι όχι μόνο οι τουριστικές εκδρομές, αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του.

Με το συνολικό έργο αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και ψηφιακής προβολής, το Μουσείο είναι πλέον ένας χώρος πολιτισμού ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που (ξανά)συστήνει την ιστορία σε πολίτες, μαθητές όλων των επιπέδων εκπαίδευσης και επισκέπτες από όλο τον κόσμο επιδρώντας θετικά στη συνολική εικόνα αλλά και την οικονομία της Ελλάδας.

Η καμπάνια «η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου» θα προβληθεί από 6 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου σε όλη την Περιφέρεια με φυσική και διαδικτυακή διαφήμιση, με πινακίδες προβολή που θα τοποθετηθούν στην περιοχή αλλά και μέσα από digital κανάλι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News