Πολιτισμός

«Αιδοιολογήματα» από την θεατρική ομάδα “Queen Bees”

Πέντε παραστάσεις από τις 15 εως 19 Ιουλίου στο ανοιχτό Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι

Βασισμένη στο θεατρικό έργο «Αιδοίων Μονόλογοι» της Ηβ Ένσλερ, η θεατρική ομάδα “Queen Bees” παρουσιάζει την παράσταση «Αιδοιολογήματα».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σειρά 5 παραστάσεων από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου, στο ανοιχτό Θέατρο των Αγρών, στο Κυπαρίσσι και ώρα 09:00 μ.μ.

Πρόκειται για μια παράσταση κατάλληλη άνω των δεκαέξι ετών, που βασίζεται αληθινές συνεντεύξεις γυναικών κι αφηγείται τις ιστορίες τους: άλλες συγκινητικές, άλλες χιουμοριστικές κι άλλες σκληρές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η θεατρική ομάδα “Queen Bees” παρουσιάζει την παράσταση «Αιδοιολογήματα», βασισμένη στο θεατρικό έργο Αιδοίων Μονόλογοι της Ηβ Ένσλερ.

Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται σε αληθινές συνεντεύξεις γυναικών κι αφηγείται τις ιστορίες τους: άλλες συγκινητικές, άλλες χιουμοριστικές κι άλλες σκληρές.

«Μα πάλι μια παράσταση για γυναίκες;» θα αναρωτηθεί κανείς. Δεν το έχουμε εξαντλήσει; Φαίνεται πως όχι. Η περίοδος κρίσης που περάσαμε με την πανδημία του κορονοϊού έδειξε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα της ανισότητας των φύλων καλά κρατεί.

Χρειάστηκαν δύο μήνες γενικού lockdown για να βγουν στο προσκήνιο οι πιο παραδοσιακοί ρόλοι φύλων, καθώς έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες ήταν αυτές που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο φόρτο της οικιακής εργασίας και της φροντίδας των παιδιών, ενώ η κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία εις βάρος τους αυξήθηκαν τρομακτικά.

Όχι λοιπόν. Δεν τελειώσαμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους και τη θέση τους στην κοινωνία και τη ταυτότητα τους. Μας περιμένει μεγάλο ταξίδι!

Κι εμείς σας περιμένουμε να το ζήσουμε μαζί για 5 μοναδικές παραστάσεις, από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 9:00 μ.μ. στο πανέμορφο ανοιχτό Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Κατάλληλο άνω των δεκαέξι χρόνων.

Η «Ταβέρνα του Γιάννη» θα σερβίρει φαγητό μετά το τέλος της παράστασης, περίπου στις 10:30 μ.μ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια