Έκθεση “Paper” από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Πολιτισμός
Έκθεση “Paper” από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχέδια, Ακουαρέλες, Χαρακτικά, Φωτογραφίες Από τη Μόνιμη Συλλογή του Μ.Σ.Τ. Κρήτης

Ανοιχτή για το κοινό θα είναι η έκθεση “Paper” του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης από την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η έκθεση ξεδιπλώνεται μέσα από 53 έργα Καλλιτεχνών και αφορά σε έργα που ξεκινούν τη δεκαετία του 1950 και φτάνουν έως τις μέρες μας, όλα σε χαρτί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πρώτη έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, μετά τη συμβίωσή μας με τον νέο ιό, σχεδιάστηκε τις τελευταίες ημέρες της καραντίνας, με όλη εκείνη τη διάθεση να μείνουμε στο απλό, το λιτό, το μη «καταναλωτικό» και παράλληλα, να συνομιλήσουμε με έργα που ανήκουν αποκλειστικά στη συλλογή του μουσείου, ώστε να εξαλειφθεί η όποια ανατροπή στον χρονικό προγραμματισμό.

Έτσι, ξαναβλέπουμε ένα τμήμα του θησαυρού της αποθήκης μας, που, είχαμε νοσταλγήσει αλλά η ανάγκη του νέου ακύρωνε κάθε φορά. Η έκθεσή μας, έχει τον τίτλο “Paper” και αφορά σε έργα που ξεκινούν τη δεκαετία του 1950 και φτάνουν έως τις μέρες μας.

Προσχέδια, σημειώσεις, τελικά σχέδια, όλα σε χαρτί (ακόμη και χαρτί τουαλέτας) χρώματα, παστέλ, υδατοχρώματα ή ακρυλικά σε χαρτί, γλυπτά με χαρτοπολτό, χαρακτικά και φωτογραφίες από Έλληνες, ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ασιάτες καλλιτέχνες.

Η έκθεση «Paper» που θα είναι ανοικτή από 1 Ιουλίου, ξεδιπλώνεται μέσα από τα έργα 53 Καλλιτεχνών.

Photo captions: Άποψη εκθεσιακών χώρων του Μ.Σ.Τ. Κρήτης

Περισσότερες πληροφορίες: www.cca.gr

Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News