22ο Φεστιβάλ Ταινιών Tres Court: Η ώρα για τα βραβεία του κοινού

Πολιτισμός
22ο Φεστιβάλ Ταινιών Tres Court: Η ώρα για τα βραβεία του κοινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις οι ταινίες που ξεχώρισαν από τη παγκόσμια ψηφοφορία

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του 22ου Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court, το οποίο παρουσίασε για 5η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών, το κοινό επέλεξε τις αγαπημένες του ταινίες.

Συγκεκριμένα το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους, πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 14 Ιουνίου, σε 14 χώρες και 39 πόλεις και μέσα από την σχετική ψηφοφορία ξεχώρισαν τρεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για Πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court.

Φέτος, για πρώτη φορά η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στον φυσικό και ψηφιακό χώρο, ξεφεύγοντας από τα σύνορα του νησιού μας και φτάνοντας σε όλη την Ελλάδα.

Τρέιλερ:https://www.youtube.com/watch?v=Atg3bwwE8Ls&feature=youtu.be

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης ήρθε η ώρα των Βραβείων κοινού

Η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους παγκοσμίως και κέρδισε το Βραβείο Κοινού είναι το Μαθαίνοντας να Χάνεις (Saber Perder) του Ισπανού Sergio Milàn.

Ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση «Η Ομορφιά (The Beauty)» και στην τρίτη «το Σημείο Καμπής (The Turning Point)».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις ταινίες αποτελούν και τις τρεις  πρώτες επιλογές του ελληνικού κοινού στην σχετική ψηφοφορία.

Να σημειώσουμε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν φέτος στον χώρο του θεάματος, το 22ο Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 14 Ιουνίου σε 14 χώρες και 39 πόλεις.

Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε στις 10 Ιουνίου αποκλειστικά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε δύο ταυτόχρονες προβολές σε ανοιχτό χώρο στα Χανιά και την Σητεία, αλλά για πρώτη φορά και σε όλη την χώρα σε διαδικτυακή προβολή!

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό χώρο έδειξε την δύναμη του κινηματογράφου να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ακόμα και σε συνθήκες κοινωνικής απόστασης. Όπως πάντα, μετά την προβολή ακολούθησε η ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας μπορείτε να βρείτε εδώ https://trescourt.com/en/public-prize?year=2020

«Ραντεβού το καλοκαίρι του 2021 για το 23ο Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Très Court»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News